• @ArcticDaggerOP
    link
    66 months ago

    Dagens ragebait: politiker har det hårdt i familien og sygemelder sig - vel og mærke med fuld løn i en tidsubestemt periode. Det er, i mine øjne, noget nær vanvid, at der er så stor uoverensstemmelse mellem politikeres rettigheder til at melde sig syg og alle andres

    Fra artiklen: Politikeren skriver, at et af hans familiemedlemmer er hårdt ramt af psykisk sygdom, og »det har tæret meget på hele familien og gør det stadig«.

    Derudover har en af hans børn fået en stor cyste i hovedet. Cysten er godartet, men på grund af dens størrelse kan den ikke fjernes, skriver Flydtkjær.

    Han tilføjer, at der også har været et dødsfald i den nærmeste familie på grund af kræft.

    »Det hele lagt sammen er en stor belastning for mig og ikke mindst mine børn, som er pressede og har brug for en far, der ikke er i København de fleste af ugens dage«.

    • @Underbroen
      link
      66 months ago

      Ragebait så det batter og det virker. Jeg raser i hvert fald en smule. Jeg synes ikke, at man skal forringe hans mulighed for at sygemelde sig (og jeg håber oprigtigt, at hans familie får det nemmere i den nærmeste fremtid), men vi bliver nødt til at sørge for, at vi alle har samme muligheder. Det andet kan simpelthen ikke passe.

      • @myplacedk@lemmy.world
        link
        fedilink
        66 months ago

        vi bliver nødt til at sørge for, at vi alle har samme muligheder

        Har vi ikke det?

        Enhver medarbejder kan sygemelde sig med stress, med fuld løn. Derefter kan de vælge at udtale sig offentligt om hvad der stresser dem, eller lade være. Enhver som udtaler sig om grund til sygdom, risikerer at blive nedgjort af folk der er uenige.

        Og når man kommer tilbage til jobbet er der en større risiko end normalt, for at miste jobbet af helt urelaterede årsager.

        • @Underbroen
          link
          36 months ago

          Det er sandt, spørgsmålet er vel mere om hvorvidt man selv er skyld i det som stresser en (som ifht. Jon Stephensen og Mike Fonseca). Jeg kan godt se, at det her er en anden case end de tidligere fra Moderaterne, men at det stadig trigger mig en smule skyldes måske, som du også skriver, at man ikke risikerer sit job de første par år (afhængigt af hvornår i en valgperiode, man bliver syg).

    • @dybber
      link
      26 months ago

      Hvordan ville du have det ellers skulle foregå for folketingspolitikere? Skulle han bare skrue ned for arbejdet og droppe at deltage i udvalgsmøder for at få mere tid til familien?

      På den her måde kommer hans suppleant ind i stedet

      • @ArcticDaggerOP
        link
        16 months ago

        Nja, det kan du have ret i, men det er overordentligt gode arbejdsforhold i mine øjne. At have en person stående klar i kulissen, der kan overtage ens arbejdsopgaver, mens man selv melder sig sig med fuld løn i ubestemt tid

        Jeg synes ikke nødvendigvis det er urimelige forhold, men hvad jeg ved af, så er de da klart bedre end alskens andre offentligt ansatte?

        Det kan sagtens være det er mig, der har bidt på krogen. Det kan sagtens være, at de fleste andre arbejdsgrupper har tilsvarende fine sygdomsforhold

  • @dybber
    link
    16 months ago

    deleted by creator