Det er selvfølgelig prisværdigt at prøve at protestere på den måde, men jeg forholder mig meget skeptisk til at dette kommer til at ændre noget fundamentalt.

Vi kan jo se hvad der sker fra sidelinjen, og i er meget velkomne til at bruge Feddit.dk mens /r/Denmark er væk. I er selvfølgelig også velkommen til at blive når /r/Denmark vender tilbage :)

Feddit.dk vil naturligvis aldrig introducere reklamer eller begrænse måden brugerne tilgår siden på (så længe det ikke er til gene for andre brugere).

    • Space Sloth
      link
      410 months ago

      Vi får at se hvad Spez har at sige i sin AMA senere idag, men jeg tvivler på at det kommer til at ændre noget for reddit.

      • Andreas
        link
        210 months ago

        Reddit ska slå ny världsrekord i “mest astroturfed tråd” där alla kommentarer i tråden av ren tillfällighet håller med spez om att tredjepartsklienter stjäl så mycket av den ynkliga startupen Reddits intäkter att de utgör ett hot mot Reddits framtid och måste stängas ned omedelbart.

    • Andreas
      link
      2
      edit-2
      10 months ago

      Ser man det från den ljusa sidan så går inläggskvaliteten på Reddit ned när de tappar användare som skapar bra innehåll. Det gör att färre seriösa bidragare använder Reddit och Reddits rykte förvandlas gradvis till “sajten med mycket botspam”. Till slut blir Reddit fylld med bottar som repostar varandras skräp, och Reddit tjänar inga pengar på botaktivitet.

    • @SorteKaninOPMA
      link
      110 months ago

      Jeg tror (desværre) du har ret.

  • @letraset
    link
    710 months ago

    For reddit-brugere der bruger 3. parts apps virker tiltaget ikke som værende godt nok, som protest. Men det skaber noget opmærksomhed, også for brugere der måske ikke lever på reddit, men som blot besøger en enkel subreddit en gang om dagen.

    Selv håber jeg at reddit skyder sig selv så grundigt i foden, at en stor del af de meste aktive i brugerbasen kommer på fediverset i stedet. Det er ikke sundt for samfundet, når de største platforme for udtryk, er ejet af udenlandske børsnoterede firmaer.

    Hvis de gennemfører deres API-ændringer, så kommer jeg nok ikke til at bruge det længere. Jeg vil egentlig også meget hellere dele indhold på lemmy-instanser, end på reddit, og hjælpe til med at det kan blive en platform folk bruger, og er glade for. Feddit.dk som arvtager fra r/denmark ville være stærkt!

  • @leds
    link
    310 months ago

    aldrig? ikke engang når det her er så popular at det kommer til at koste mange penge til at holde kørende? eller vil du heller gør som beehaw.org og bede folk at donere penge? som jeg vil ellers gerne være med til en gang i mellem men det er ikke nemt at få nok til gør det regelmassig.

    • @naharin
      link
      310 months ago

      Förr fanns det ju olika forum på internet som klarade sig rätt bra, för olika specialintressen. Tänker på forum av typen phpBB och liknande. Visst en del hade lite reklam och så, men många gick runt ändå. Och med hur lätt det blivit att donera tror jag att det kommer att gå lättare nu.

    • @SorteKaninOPMA
      link
      110 months ago

      Jeg tænker donationer må være nok - men det er ikke der vi er endnu. Det er meget billigt at drifte siden.

      • @alehel@beehaw.org
        link
        fedilink
        310 months ago

        Ut av ren interesse. Hvor mye koster det å drifte denne instansen her, og hvordan hostes den?

        • @SorteKaninOPMA
          link
          310 months ago

          Jeg lejer en VPS. Den koster ikke særlig meget.

          • @LightningHaqeem
            link
            410 months ago

            Men jeg tænker det kunne være godt at tænke lidt over hvordan du vil kunne tage imod donationer allerede nu. Du kan jo bare putte et link et eller andet sted, så man kan se hvordan man kan støtte sitet.

            Personligt er jeg så begejstret over den her instans (og den voldsomme vækst i aktivitet) at jeg meget gerne vil støtte driften. For mig at se kunne feddit.dk være starten på en generel global demokratisering af nyheds-aggregering og måske sociale medier generelt.

            Jeg kender godt til mastodon, men den har endnu ikke fået sådan et boost som Lemmy oplever for tiden. Måske en Twitter exodus er på horisonten. Hvem ved.

            • @SorteKaninOPMA
              link
              210 months ago

              Tak for entusiasmen - jeg synes dog stadig donationer er lidt for tidligt. Det introducerer en potentiel interessekonflikt som jeg ikke synes der er belæg til endnu.

              For mig at se kunne feddit.dk være starten på en generel global demokratisering af nyheds-aggregering og måske sociale medier generelt.

              Jeg beundrer din optimisme og det kunne da være nice - men sku’ vi nu ik’ liiiiiiige se tiden an. Bevares, det kunne være fedt. Men jeg tror ikke jeg kan stå her og nu og forudsige hvordan internettet vil udvikle sig på den lange bane.

              • @LightningHaqeem
                link
                310 months ago

                Heh - kan godt være jeg lod mig rive lidt med. Men jeg synes det er spændende at overvære den spæde start til noget, der i det mindste har potentiale til at løse nogen af de problemer, der har plaget det her space siden det opstod.