• @vandlaas
    link
    111 year ago

    Selv det yderste område af Danmark – altså vores småøer, de får lige pludselig frit valg af leverandører, hvilket de ikke har været vant til alle steder, fordi vi investerer i breve- og pakkeanlæg på færgelejer, som sejles over på øen og uddeles.

    Så alle der bor på ikke-brofaste øer, skal ned på havnen for at hente deres pakker fremover? Hvad så, hvis der ikke er plads i pakkeboksen, som man jo oplever fra tid til anden? Er det så bare næste færgegang?

    Jeg er af princip imod at privatisere kritisk infrastruktur, da jeg mener det er en opgave der skal håndteres af staten, så goderne kan fordeles lige på tværs af landet. Om post er kritisk, ved jeg ikke, men jeg forholder mig skeptisk og forventer at se nogle historier i de kommende år. Håber jeg bliver positivt overrasket.

    • @drkt
      link
      15
      edit-2
      5 months ago

      deleted by creator

      • @vandlaas
        link
        41 year ago

        Ja, det kunne godt tyde på det er strategien… Ærgerlig tendens som jeg ikke kan se, hvorfor er nødvendig, ved mindre man ønsker større splittelse i samfundet og skabe et A- og B-hold. Jeg kunne i princippet være ligeglad, for jeg er med min indkomst og goder gennem arbejdet klart på A-holdet.

        • @NielsToft
          link
          21 year ago

          Men bliver du der? Kan du være sikker? Man bør strukturere et samfund ud fra en idé om at man kan ende på alle niveauer.

          • @vandlaas
            link
            41 year ago

            Nej det er der ingen garanti for. Det er også derfor jeg i princippet kan være ligeglad, men det er jeg ikke. Synes det er svært problematisk at man øger uligheden i Danmark.

        • @drkt
          link
          1
          edit-2
          5 months ago

          deleted by creator

    • @UnderbroenOP
      link
      81 year ago

      Jep, de må vel vente. Det samme i landområder hvor posten fremover skal afleveres ude ved vejen og ikke på de individuelle adresser. Man kan søge om visitationspost, hvis man er ældre, men hvem ved hvor nemt det er?

      Altså jeg vil mene at Post stadig er kritisk infrastruktur, men selv hvis det ikke er, virker det tåbeligt at privatisere: jeg kan ikke se hvordan man skal tjene penge på det uden at skære mange hjørner.

      • @vandlaas
        link
        6
        edit-2
        1 year ago

        Man kan søge om visitationspost, hvis man er ældre, men hvem ved hvor nemt det er?

        Sikkert rigtig nemt, hvis man har MitID og gode egenskaber til at finde rundt på borger.dk

      • Peter Makholm (Dansk)
        link
        fedilink
        21 year ago

        Jeg tror ikke at vores politikere opfatter brevomdeling som særlig kritisk. De mener sikkert at Digital Post har overtaget Statens behov for brevomdeling.

        Så er der selvfølgelig valgkort som den sidste bastion for Statens forbrug af brevomdeling. Men det skal de nok få afskaffet.

        • @vandlaas
          link
          51 year ago

          Så er der selvfølgelig valgkort som den sidste bastion for Statens forbrug af brevomdeling. Men det skal de nok få afskaffet.

          Mon ikke vi alle ender med at skulle logge ind med MitID og så får vi en stemmeseddel udleveret på valgstedet? Håber det ikke.

          Hvis MitID så ikke virker, er valget aflyst og siddende hersker kan fortsætte.

          • Peter Makholm (Dansk)
            link
            fedilink
            61 year ago

            “Ender med” er vist den optimistiske udlægning, men jeg er ikke i humør til at diskuterer eValg i dag. :-|

            • @vandlaas
              link
              51 year ago

              men jeg er ikke i humør til at diskuterer eValg i dag

              Er man nogensinde det…?

          • @jakobmn
            link
            11 year ago

            Du behøver ikke have valgkortet med, så en besked på Digital Post om hvor du skal stemme burde være nok.

  • @UnderbroenOP
    link
    81 year ago

    Jeg har sjældent hørt en padle så meget som Thomas Danielsen i P1 morgen, da han skulle forklare hvordan det bliver en bedre og billigere service til hele landet.

  • @timroerstroem
    link
    51 year ago

    Når man læser aftaleteksten er der godt nok meget lidt konkret om noget som helst. Det lyder mest af alt som om folk på småøerne skal over til fastlandet og hente deres post.

    • @UnderbroenOP
      link
      31 year ago

      Yup og folk på landet skal ud til vejen.

  • Jeg synes egentlig at det er fair nok. Der er steder i Danmark der er langt mindre bæredygtige (miljømæssigt, økonomisk, etc.) end andre og ikke alle forskelle skal udlignes og finansieres af fællesskabet.

    • @UnderbroenOP
      link
      41 year ago

      Men det betyder vel i praksis at vi alle skal bo i byerne? Flyt til en by/fastlandet eller forvent en ringere service, lavere livskvalitet og færre ressourcer også selvom du betaler din skat og er en aktiv del af dit samfund. Alt kan vel ikke gøres op i kroner og ører?

      • @SorteKaninMA
        link
        2
        edit-2
        1 year ago

        På den anden side kan man sige at man betaler rigtig meget for at bo i byen. Så gør det måske ikke så meget at betale lidt ekstra for posten i landområderne, hvis man ellers bor rigtig billigt? Er det ikke på en måde fair at man kan bo dyrt i byen, men derved også nyder godt af byens effektivitet, mens man bor billigt på landet og dermed må betale lidt ekstra for ydelser som post?

        Men så sort og hvidt er det nok ikke.

        • @UnderbroenOP
          link
          01 year ago

          Nej så sort/hvidt er det nok ikke. Jeg synes det er væsentligt at bolig er nu du som individ betaler til (og tjener på, hvis du bor i byen, historisk set), mens post, skole, lægehjælp etc. er noget vi betaler til som samfund.