Hvis i fejrer det, hvordan gør i det? Fest? Kostumer? Trick or treat på gaden?

Synes det er en kommersiell amerikansk import og fejrer personlig ikke det, men har intet imod at gå på fest og klæde mig til noget.

  • @President_PyrusM
    link
    108 months ago

    Nej, jeg synes generelt at det er en uskik at vi importerer amerikanske skikke og negligerer vores egne (fastelavn for eksempel).

    • @DreadPotato@sopuli.xyz
      link
      fedilink
      4
      edit-2
      8 months ago

      Fastelavn hvor man går rundt er tilsyneladende fuldstændig dødt herhjemme og erstattet af halloween. Jeg har ikke set børn gå rundt til fastelavn nærmest siden jeg selv stoppede med det, men det var kæmpe dengang jeg var barn (for >25 år siden). Det mener jeg sådan set heller ikke er et kæmpe tab, det var en lidt underlig tradition at gå rundt og tigge penge på den måde.

      De slår stadig katten af tønden på ungernes skole og børnehave, så den del er heldigvis stadig i live.

      Vi har selv slik klar og et par skeletter, gravstene, edderkoppespind og uhyggelige lyde på en udendørs højttaler til halloween. Der går en del børn rundt med deres forældre i vores kvarter, jeg syntes den del er bedre end det fastelavn var.

  • @gloriousspearfish
    link
    68 months ago

    Jeg var heller ikke fan af at importere endnu en højtid.

    Men børnene elsker det. De har glædet sig i ugevis. De pynter huset op, skærer græskar, og klæder dig ud. Og de har bare en skøn aften. Det vil jeg ikke nægte dem.

    Og så må jeg ærligt indrømme at jeg finder det overraskende morsomt at skræmme nabolagets unge og derefter forære dem slik.

    Jeg bliver mere og mere grebet af det.

    • @vandlaas
      link
      48 months ago

      Spot on her. For 2 år siden nægtede jeg det simpelthen fordi “det er noget amerikansk pis”. I år gik jeg all in med UV-maling, røgmaskine og skeletter strøet ud over hele forhaven. Ungerne (og de voksne) i nabolaget elskede det! 10/10 gør det vildere næste år.

  • @KlorofylM
    link
    58 months ago

    Nej, jeg gør ikke, men jeg har børn, og de gør, og derfor gør jeg også lidt. Tror det er kommet for at blive.

  • @drkt
    link
    4
    edit-2
    5 months ago

    deleted by creator

  • @SorteKaninMA
    link
    48 months ago

    Synes det er en kommersiell amerikansk import

    Har det præcis på samme måde. Jeg var til mit arbejdes Halloween-fredagsbar i fredags og det er det for mig.

  • @MummifiedClient5000
    link
    dansk
    48 months ago

    Vi pynter op foran huset, har et par dimser der siger uhyggelige lyde og har slik klar. Der var en håndfuld børn i kostumer, de fleste med deres forældre. Og nu har vi slik tilovers.

    Af alle amerikanske traditioner som der arbejdes på at importere, så er Halloween den eneste der falder i min smag.

  • @letraset
    link
    dansk
    38 months ago

    Ikke hvis jeg kan slippe for det, men når der er børn indblandet, som indgår i sammenhænge hvor det bliver fejret, så er det svært at undgå. Hvis det var op til mig blev det afskaffet, og alle frigivne ressourcer hældt ned i Fastelavnspuljen.

  • @bstix
    link
    English
    38 months ago

    Jeg synes det er fint.

    Fastelavn er blevet noget de små gør i skolen/børnehave. Det passer mig fint som forælder at jeg ikke selv skal gøre noget dér udover at finde udklædning.

    Halloween er for de lidt ældre og noget de gør om aftenen derhjemme i forstaden.

    Halloween giver lidt noget andet i form af at preteens får lov til at rende rundt og lave spas on aftenen under sikre forhold.

    Det er meget lokalt aftalt. I nogle forstader sætter de regler op på Facebook om hvornår børnene må gå rundt, så de ikke generer dem som skal putte småbørn, eller regler om ikke at banke på dér hvor der ikke er pyntet op. Det er altså meget styret af forældrene.

    Jeg bor selv et sted uden ret mange børn, så vi tager på besøg hos venner med jævnaldrende børn i forstaden, hvor den får fuld gas, eller dropper ungerne af ude hos deres venner som bor i de “halloween aktive” forstader.

    Det er 100% en børnefamilie-ting, og selvfølgelig behøver ingen andre besværes med det, men når man har et område med mange som gerne vil det, så skal de da selvfølgelig have lov gøre det.

  • @Max
    link
    dansk
    38 months ago

    Nej. Jeg synes at det er en tåbelig tradition.

  • @EvilCartyen
    link
    28 months ago

    Ja. Jeg brugte nogle år på at synes det var noget importeret pjat, men - ærligt talt - så er det en hyggelig tradition som minder om fastelavn, og der betyder ikke noget for mig om det er 31. oktober eller 11. februar.

    Børnene elsker det virkelig, og det er svært ikke at blive begejstret over det når man går rundt med en 4-årig der spæner frem og tilbage i sit djævlekostume og snakker med flinke ældre mennesker :)