Hvis i fejrer det, hvordan gør i det? Fest? Kostumer? Trick or treat på gaden?

Synes det er en kommersiell amerikansk import og fejrer personlig ikke det, men har intet imod at gå på fest og klæde mig til noget.

  • @bstix
    link
    English
    38 months ago

    Jeg synes det er fint.

    Fastelavn er blevet noget de små gør i skolen/børnehave. Det passer mig fint som forælder at jeg ikke selv skal gøre noget dér udover at finde udklædning.

    Halloween er for de lidt ældre og noget de gør om aftenen derhjemme i forstaden.

    Halloween giver lidt noget andet i form af at preteens får lov til at rende rundt og lave spas on aftenen under sikre forhold.

    Det er meget lokalt aftalt. I nogle forstader sætter de regler op på Facebook om hvornår børnene må gå rundt, så de ikke generer dem som skal putte småbørn, eller regler om ikke at banke på dér hvor der ikke er pyntet op. Det er altså meget styret af forældrene.

    Jeg bor selv et sted uden ret mange børn, så vi tager på besøg hos venner med jævnaldrende børn i forstaden, hvor den får fuld gas, eller dropper ungerne af ude hos deres venner som bor i de “halloween aktive” forstader.

    Det er 100% en børnefamilie-ting, og selvfølgelig behøver ingen andre besværes med det, men når man har et område med mange som gerne vil det, så skal de da selvfølgelig have lov gøre det.