Måske et synspunkt, der er en smule overdrevent, men man skal vel i avisen. Helt usandt er det heller ikke.
Måske et synspunkt, der er en smule overdrevent, men man skal vel i avisen. Helt usandt er det heller ikke.
Det overrasker mig faktisk, at det ikke står værre til. Det kan siges at være et mirakel, at der faktisk er sket en lille fremgang—det er en global tendens, at man bliver værre til at læse. Vi er faktisk sammen med Finland de eneste lande, hvor rapporten viser en fremgang på læseområdet. Så det er for en gangs skyld nogle nogenlunde nyheder fra en læseundersøgelse.
Tillad mig lidt selvpromoverende adfærd: https://politiken.dk/debat/debatindlaeg/art10147930/Vi-står-midt-i-en-læsekrise
Det er en utrolig attitude, som jeg aldrig har forstået. Lad tale dem, der dansk tale vil!
Jeg synes, at det er en ærgerlig udvikling. Der er naturligvis nogle globaliseringsmæssige fordele ved vore nye engelskkompetencer, men stadig mærker jeg Danmark miste sin »danskhed«—i al fald i den ældre forstand.
Det hører jo til i deres kultur i et eller andet omfang. Det sås under valgkampen hvor der var megen snak om neighbourship og common decency. Det er dog lidt svært at praktisere disse i det nuværende politiske miljø, for ikke at nævne alle skydevåbnene!
@SorteKanin@feddit.dk, artiklen er en leder. Skal den markeres på nogen måde? Ret beset er en leder jo ikke et debatindlæg, men de to er vel nært beslægtede. Umiddelbart tænker jeg, at en leder hører under regel fires beskrevne »andet«.
»Irma havde en unik position, og vi fornemmer, der stadig er rigtig mange Irma-fans derude. De er jo ikke holdt op med at købe mad, men er gået andre steder hen, så det er klart, at det ikke bliver nemt, men vi er meget drevet af, at vi har nogle klare holdninger og et klart ståsted. Vi er meget drevet af det, vi tror på. Men vi kan først vide det, når vi har prøvet det. Når vi har stået på isen og fundet ud af, om den kan bære«.
Planen er, at den første Alma-butik åbner i 2025. Hvor den skal ligge, kan Alfred Josefsens ikke løfte sløret for. Men det bliver et sted i København, hvor søgelyset er rettet mod brokvartererne og Frederiksberg. Herefter er målet, at der åbner fem butikker inden for det første år.
Kajkager.
Ja, mon ikke. Selv de forslag, der i grunden ikke er dårlige, virker til at kræve ressourcer i et sådant omfang, at de alligevel bliver tåbelige.
»Statsborger skab« Jamen, sikket fint borgerfor slag!
Den grønne trepart leve!
Jeg håber at dette udmunder i et forholdsvis moderat Enhedslisten, så man ikke skal føle sig pinligt berørt når man bekender ens tilslutning til partiet.
Det er bestemt godt med flere kajkagebilleder. Gid det må fortsætte!
I 2017 hævede regeringen nemlig også karakterkravet til gymnasiet – dengang fra et gennemsnit på fire fra folkeskolen til et gennemsnit på fem. »Det er ikke noget, jeg har mærket skulle have gjort en forskel for det faglige niveau hos eleverne,« siger hun.
Hun mener at det skal være endnu højere, da det ellers bevirker intet. Som førstehåndsvidne til det moderne gymnasium er jeg ganske enig—der bliver ikke rettet op på den manglende faglighed før de almene forældre oplever, at deres tilsyneladende englebørn ikke har kapaciteterne til, at gå i gymnasium.
I øvrigt mener hun, at ressourcene brugt på epx er spildte, da de i stedet bør bruges til genoprettelsen af ungdommens evne til at skrive og regne. Igen: Det er meget svært for mig, at være uenig, for det mangler. Især i vore dage hvor de ugideliges perleven, den såkaldte »Chat« kun er få tastaturtast væk.
»Ungdommen er i fagligt forfald. Vi modtager elever fra folkeskolen, som ikke kan skrive en sætning, uden at den indeholder fem fejl. Det er folk, der ikke aner, hvordan man skriver eller regner, men som har fået ind i hovedet, at de også skal gå på gymnasiet,« siger Anne Charlotte Sørensen.
Det er da utroligt, hvordan det lader sig gøre igen og igen.