Hej mine kære fedtegrever!

Jeg har lige haft en mega uheldig morgen. Kort sagt: Min lille pendlerbil er gået i udu, og jeg var nødt til at vente ekstra længe på vejhjælpen. Nu sidder jeg og arbejder “hjemmefra” hos mekanikeren og kan nyde at få ondt i ryggen over en akavet kropsstilling. Det er naturligvis oveni en forkølelse, der kun lige er ved at gå i orden - og nu sidder jeg naturligvis og er bekymret over om jeg nu fik lukket og låst hoveddøren i al min hast.

Så jeg vil gerne høre om jeres andres dårlige dage. Har I haft en virkelig brahe-dag for nyligt? Fik I vendt det om, så en dårlig dag eller morgen blev til en okay god en alligevel?

  • @SorteKaninMA
    link
    59 months ago

    Det sker heldigvis ret sjældent for mig 🙂. Jeg har heller hverken bil eller børn så der er ikke så meget der kan “gå i stykker” uventet.

    Det er naturligvis oveni en forkølelse, der kun lige er ved at gå i orden

    Jeg synes det lyder som om du bare burde have taget en sygedag helt fra starten af. Måske er det det din dårlige dag prøver at sige til dig 😅.

    • @ModedyretOP
      link
      39 months ago

      Det er da dejligt! Jeg har ingen børn, men jeg er nødt til at bruge bil grundet dårlig offentlig transport op til min arbejdsplads!

      Og jo, måske! Men nu er min forkølelse kun ondt i halsen og hekselatter! 😁 Jeg tog nogle hjemmearbejdsdage da det var værst.

      • @Grippler
        link
        49 months ago

        Jeg tog nogle hjemmearbejdsdage da det var værst.

        Lad venligst være med det fremover. Meld dig syg når du er syg, det andet der er med til at skabe en forkvaklet arbejdsmoral og implicit forventning om at arbejde under sygdom. Det er pisse dårligt for arbejdsmiljø og er direkte medvirkende til et unødvendigt (og skadeligt) forventningspres.

        • @ModedyretOP
          link
          29 months ago

          Min logik, da jeg tog dagene der, var mest af alt at jeg følte mig frisk nok - og at jeg ikke ville smitte de andre.

          Du har en god pointe, dog! Jeg måtte også erkende for mig selv i fredags, at jeg nok skulle have taget en sygedag i stedet. Jeg voksede op i en tid/miljø om at småsygdomme, dem skulle man bare ignorere. At en forkølelse, medmindre den var decideret grim, ikke var nok til en sygedag eller to. Så det er en læringskurve for mig, fortsat, om hvor grænsen går - især siden jeg helt undgik at blive syg under nedlukningerne.

          • @Grippler
            link
            4
            edit-2
            9 months ago

            Min egen tommelfingerregel er, at hvis jeg er syg nok til at ville blive hjemme for ikke at smitte kollegaer, så er jeg så syg at jeg skal tage en sygedag.

            • @ModedyretOP
              link
              39 months ago

              Det er en god en - tak for det. Den vil jeg følge!

            • @KlorofylM
              link
              29 months ago

              Det er faktisk en rigtig god regel :)

  • @KlorofylM
    link
    49 months ago

    Har benyttet mig af gamle lortebiler fra ieg var 20 til 34 år. Nysynede lig der måske kunne holde 2 år. En dag da jeg havde haft 3 dyre uheld indenfor et par måneder, fik jeg nok, og kørte ud og købte en helt ny bil. Det er den bedste investering jeg nogen sinde har lavet. Nummer to bil blev købt med 45k på tælleren. Begge biler har nu kørt i 5 år uden uforudsete ting. Er for gammel til at eje gamle biler.

    God bedring med forkølelsen ;).

    • @bobslaede
      link
      39 months ago

      Det er dyrt at være fattig. Kan godt lide den gamle historie om den fattige der hvert år må købe nye sko som ikke holder. Mens den der har råd kan købe et par sko der er 5 gange så dyre, men holder i 10 år.
      Det betaler sig at spare op, og købe kvalitet.

      • @KlorofylM
        link
        49 months ago

        Ja, det må man sige.

        Synes dog efterhånden det stort set er umuligt at købe tøj der holder. Uanset prisen. Bevares - man kan købe arbejdstøj, men det har ikke et passende udseende til de fleste begivenheder. Jeg ville ikke have noget i mod at betale ret mange penge for tøj, hvis det er produceret så skånsomt for miljøet som muligt og hvis det holder. Men synes ikke jeg rigtig kan finde noget der lever op til de kriterier.

    • @ModedyretOP
      link
      39 months ago

      Ej hvor lækkert! Godt nok irriterende med de gamle biler, dog. Var det ikke en dyr fornøjelse?

      Min bil har også været dum over de seneste par måneder, men er ikke meget for at købe en ny siden bilen kun er en 7-8 år gammel. Det hjælper nok ikke at jeg pendler en 100 km hver dag (begge veje medregnet) 😅

      Og mange tak :)

      • @KlorofylM
        link
        3
        edit-2
        9 months ago

        Jo. Den ene er en station car familie agtig bil. Købte den før leveringstiderne for bliver biler blev lange, og mens renterne var super lave. Fik den for 215.000 kr. Handlet ca 50.000 ned. Den anden fandt jeg til 89.000 kr. Den blev købt kontant, og den anden måtte vi låne til ( den dyre ). Gav 44k i udbetaling og lånte resten. Giver 1900 om måneden i lån. Til gengæld sparer vi en del i løbende brændstof og vægtafgift. Og der er som sagt ind til videre ingen løbende reperationer. Laver selv service med dele fra Biltema og thansen.

        Økonomien i de gamle biler er super random. Havde en gang en Opel Astra jeg købte for 7k. Der var sommer- og vinterhjul med. Klodser og skiver var lige skiftet. Havde ingen uventede udgifter i to år på den. Andre gange har jeg haft 3 gamle biler på et år. Havde en gang en Volvo 940 2.3 turbo. Den kostede 7k/år i vægt og kørte 9.5 km / L. Havde et job hvor jeg kørte ret meget rundt, så den kostede en del. Skiftede den ud med en Ford Focus 1.8 diesel, som efter 14 dage pludselig bare døde. Tilsyneladende var hele computeren ristet, og det ville være ret dyrt at reppe den. Skiftede den så ud med en Skoda Octavia, som efter 14 dage fik et utæt topstykke. Regnede ud at jeg det år havde brugt ca 70.000 på biler på et år. Da var det jeg kørte direkte ud og bestilte en ny bil og havde den leveret 3 dage efter. Har ikke fortrudt en eneste gang. Alt virker. Den er tyst. Anlægget er godt. Bluetooth virker. Kan styre alt fra rattet.

        Hvor langt har din vogn kørt ? Synes det lader til at mange nye biler har ca 250.000 km i sig.

        • @ModedyretOP
          link
          19 months ago

          Det er et ret bredt spænd med bilerne - især med hvor godt ze fungerede efter du købte dem! Men 3 gamle biler på et år - uffffffffff. 😬 Jeg kan godt forstå at du valgte at købe ny efter det! Og dejligt at den kører som en drøm - det plejer min også at gøre, selvom dens bluetooth er lidt aggressiv ift at forbinde sig med min mobil.

          Min bil er en lille Karl Opel, købt ny i start 2016. Jeg har kørt en 73.000 km på den so far, så den skulle have en del levetid tilbage! Jeg fandt også ud af, at det var min kørestil som skabte problemet med bilen, så nu skal den lægges om. Basically har jeg kørt i for højt et gear for ofte ift min aktuelle hastighed på en model, der allerede er følsom for lige netop det. Så tandremmen (mener jeg det hedder?) sprang simpelthen af. Det endte så med at koste mig en 15.000… så nu vil jeg være lidt mere mindful ift gearskift. 😅

  • mifan
    link
    49 months ago

    Av, håber dagen er blevet lidt bedre her senere :)

    Personligt er jeg ret god til ikke at lade ting, som jeg ikke kan påvirke, gå mig på. Jeg griner ofte, når jeg virkelig er uheldig, for selvom det selvfølgelig er irriterende og jeg hellere var fri, så hjælper det at se det fra den absurde side, og bare grine af det hele.

    I dagvar en virkelig god dag - transport fra 8-9, spændende møde fra 9-11, transport fra 11-12 og så tidligt hjem og bruge lidt ekstra timer med familien. Lige nu sover min datter, jeg har et øje på hende, har lagt benene op og browser Lemmy på telefonen, mens konen får lidt arbejdsro til studierne. Alt er godt.

    • @KlorofylM
      link
      39 months ago

      … husk en kop kaffe.