Jeg ville egentlig gerne at man kunne linke til to artikler på samme tid.
Denne artikel her siger ikke så meget i sig selv, men det der fangede mig var at DR i samme øjeblik, også publiserer en anden kort artikel med titlen: Børn og unge elsker sport og motion: ‘De lærer at få sved på panden, kæmpe for noget og acceptere nederlag’.
Jeg synes det er pudsigt, at DR fremhæver fænomenet, som både noget positivt og noget negativt, på samme tid. Er det bare mig der synes det? (det er det selvfølgelig aldrig, men hvad tænker i?)
Selvfølgelig kan der være noget uhensigtmæssigt i at en masse 13-årige drenge får Kropsdysmorfi pga. urealistiske standarder fra de sociale medier, og manipulerende influencere. Men, mit indtryk er altså at de fleste går til styrketræning med den samme motivation, som alle de andre unge der finder fællesskab, fysisk udfoldelde, og meningen i at kæmpe for noget, eksempelvis i håndbold som i DR’s anden artikel.
Der er også det i det at det ikke er godt for et barns krop at styrketræne. Jeg har selv været på eliteniveau og der var der ingen styrketræning før 17-18 års alderen. Kroppen er bare ikke klar til det endnu. Alt andet sport og motion? Go nuts!
Det troede man førhen, men det gør man ikke længere. Så længe man er lidt påpasselig, så kan børn sagtens begive sig ud i styrketræning
Edit: formattering
Nu føler jeg mig gammel nu hvor jeg ser videnskaben ændre mening på så kort tid… Men interessant, det havde jeg ikke spottet.
Intressant vinkel. I artiklen henviser de til at sundhedsstyrrelsen blandt andet også anbefaler styrketræning eller lignende, til børn og unge, op til 17 år.
Mærkeligt, det er godt nok et årti plus det løse siden, men der var anbefalingen stik modsat. Børn og unge skulle holde sig fra styrketræning.
Kan være det handler om niveau og mængde. Noget = godt. Elite = ikke godt.