• 2 Posts
  • 112 Comments
Joined 5 months ago
cake
Cake day: February 8th, 2025

help-circle


  • Utroligt hvordan en masse medier (Politiken m.fl.) kan få spundet hinanden op på en historie med de forkerte facts, fordi de ikke kender forskellen på et styresystem og en “office pakke”. “Hva, opensorse’? det må være sådan noget linux noget”.

    Det lyder helt klart på ministeriet, at intentionen er at det skal være et springbræt, og et skridt i >retning af mindre afhængighed af de store tech-giganter<" (aka. den rigtige retning, ‘bare min mening’). Se især Caroline Stages skriftlige svar, i bunden af den ret velformulerede artikel.

    Hvis man virkelig synes at det er interessant, og man gerne vil have andres mening, så kan man jo gratis læse kommentarsporet inde på artiklen. Det samme gælder andre artikler på ingeniøren.

    “”"

    »Digitaliseringsminister vil udfase Microsoft i eget ministerie« »Dansk minister vil udfase Windows«

    Sådan lød rubrikkerne i medie-Danmark, efter Politiken som de første forrige mandag skrev, at digitaliseringsminister Caroline Stage (M) planlægger at udfase Microsoft i ministeriet til efteråret.

    Men ministeren har ikke truffet en beslutning om at udfase Microsoft, understreger en kommunikationsmedarbejder i digitaliseringsministeriet til Ingeniøren. Og det passer heller ikke, at man vil udskifte Windows med Linux. Og planen er heller ikke, at ministeriet skal være fri af Microsoft til efteråret. Derfor findes der heller ingen dokumenter, mødenotater eller andet materiale i ministeriet angående en beslutning om at udfase Microsoft, viser en aktindsigt, som Ingeniøren har fået afslag på.

    De sidste par uger har ministeriet rakt ud til flere medier for at få berigtiget fejlen, uddyber medarbejderen. Blandt andet står der nu i bunden af Politikens artikel: »I en tidligere version af denne artikel fremgik det, at Digitaliseringsministeriet ville skifte styresystemet Windows ud med Linux og være fri af Microsoft i løbet af efteråret. Det er ikke korrekt. Den oplysning er derfor fjernet. Ministeriet vil kun udskifte Office 365 med Libre Office,« skriver mediet.

    I stedet er der tale om et mindre projekt, hvor en gruppe medarbejdere, der arbejder i fagsystemet F2, på frivillig basis skal forsøge sig med det europæiske open source-alternativ LibreOffice i stedet for Microsofts Office 365 henover sommeren, skriver ministeriet i en mail til Ingeniøren.

    Indtil videre har 32 medarbejdere tilmeldt sig forsøget, og flere har fortsat mulighed for at springe til over de næste par uger. »Collabora er en open source-baseret platform, som den danske leverandør cBrain har integreret i vores ESDH-system, F2. Løsningen gør det muligt for medarbejderne at oprette og redigere dokumenter direkte i systemet som et alternativ til Microsoft Office-produkterne Word, Excel og PowerPoint,« skriver ministeriet

    Ministeriet rullede projektet ud den 19. juni og vil de næste måneder overvåge og teste, om medarbejderne stadig kan klare deres arbejdsopgaver på tilfredsstillende vis. »Det kommende testarbejde handler blandt andet om funktionalitet i forhold til ministeriets skabeloner, format for regeringssager, brug af ’track changes’, tabeller mv. samt om løsningen kan håndtere konvertering til og fra Word-format

    Caroline Stage afviser at stille op til interview med Ingeniøren om projektet. I stedet skriver hun i en mail: »Digital suverænitet er en vigtig dagsorden for mig som minister. Jeg er derfor rigtig glad for, at vi i Digitaliseringsministeriet nu deltager i et pilotprojekt, hvor en gruppe medarbejdere tester en ny open source-løsning. Jeg bilder mig ikke ind, at vi dermed er klar til at smide tech-giganterne på porten i morgen, men jeg ser det som et kærkomment skridt i den rigtige retning«, siger skriver hun og uddyber: »Konkret forventer jeg, at vi med pilotprojektet afprøver, om løsningen fungerer i praksis og kan understøtte ministeriets arbejdsgange for dokumenthåndtering og -redigering. Hvad næste skridt bliver, vil afhænge af medarbejdernes input og feedback. Det vigtige for mig er, at vi med dette tager et lille, men vigtigt skridt i retning af mindre afhængighed af de store tech-giganter«, siger Caroline Stage.

    Ministeriet planlægger at evaluere projektet ved udgangen af september.






  • Afsted mæ’ dem.

    Jeg har tit tænkt om det ville være bedre at barbere/klippe alt det lange hår af den ellers langhårede hyrdehund. Altså, ikke tæt barberet. Bare så den ikke havde sådan en kæmpe frakke på.

    Men så er jeg bange for at den bliver solskoldet, eller faktisk får det varmere, fordi pelsen ikke “blokere” for solen, hvis det giver mening.







  • Jeg tror du har helt ret i det med at det varriere.

    Min opfattelses er også, at det relegiøse niveau i de fleste grupper, svarer meget godt til hvordan folk alligevel kommer i kirke, en gang i mellem i løbet af livet. Ikke fordi man selv er religiøs, men fordi en eller anden oldemor skal begraves, eller en granfætter skal døbes. Eller et vennepar bliver gift.

    Så har man en solid ide om hvad folkekirken er i Danmark, uden at man selv behøver at være kultist.

    De fleste spejdergrupper som jeg kender, har selvfølgelig respekt for kristendommen (som man nok har for de fleste andre religioner), men de bruger på ingen måde tiden på at omvende børnene mod kristus. Det gider børn jo heller ikke.

    Til en fællessamling på en større lejr kan der godt blive afholdt en andagt, men oftest vil der her blive snakket om, at livet nogle gange kan være svært, men at børnene ikke er forkerte på den fordi de har ondt. Og at det er vigtigt at være der for sine venner og familie, når de har det svært. Og hvis man er meget alene kan man, helt frivilligt, kun hvis man har lyst, (osv.) altid bede en bøn. Det kan for nogle også være en trøst, hvis man tror.

    Hvis gruppen ligger direkte i bibelbæltet (vestjylland), så snak lige med lederen. Ellers kan i roligt sende børnene afsted. Der sker så mange sjove og lærerige ting, når man rykker rammerne udenfor.