De har også spurgt Holland, Sverige og Finland. Sikkert flere. Finnerne har givet samme svar som Danmark.
Det giver vel sig selv at intet enkeltstående europæisk land pludseligt kan trække millioner af ekstra æg ud af hønerne,
Der er ikke nogen tvivl om at producenterne gerne vil levere æg til USA hvis prisen er rigtig, men jeg tror de fleste vil tøve med at investere i en øget produktion, fordi det forhåbentlig er en midlertidig situation, og der er risiko for at et andet land f.eks. Tyrkiet går all-in på at få en deal med USA.
De er vidst om sig i forsøg på at finde æg. Nu bliver Norge spurgt.
Vedr. Denmark, så har vi angiveligt svaret på USA’s anmodning om at eksportere æg ved at påpege, at vi selv står over for ægmangel og har eksportforpligtelser inden for Europa. Danske ægproducenter har fremhævet de logistiske udfordringer og regulatoriske hindringer ved at eksportere æg til USA, herunder kravet om at æg skal vaskes, hvilket ikke er tilladt i EU. Derfor prioriterer Danmark sine nuværende kunder og strategiske samarbejder inden for Europa frem for at eksportere til USA.
Kilder (del gerne, hvis du har bedre, danske kilder):
Skrevet med hjælp fra Mistral
Derfor prioriterer Danmark sine nuværende kunder og strategiske samarbejder inden for Europa frem for at eksportere til USA.
Corporate for “haha! fuck dig dit fucking fuckfjæs!”
herunder kravet om at æg skal vaskes, hvilket ikke er tilladt i EU
Huh, nogen der ved hvorfor man vasker æg i USA og hvorfor er det ikke tilladt i EU?
For at undgå salmonella.
I Danmark har vi i stedet kørt hårdt på at bekæmpe salmonella hos producenterne i stedet.
Når æg er vasket fjerner man en hinde på skallen der gør at bakterier kan komme ind i ægget. Holdbarheden falder derfor drastisk (hvis ikke de er på køl) og derfor skal æg i usa være på køl.
I eu vasker man ikke æggene, hvilket betyder hinden er intakt og æggene ikke behøver være på køl, holdbarheden er dog en smule kortere end de vaskede der er på køl.
Reelt behøver æg ikke være på køl i Danmark, men livrem og seler.
I Grønland voksede man æg i gamle dage for at forøge holdbarheden meget.
IDLJ, tak!
har lige få et hårdt kogt æg til min frokost. Lækkert. Det er ikke alle forundt. meede privilegeret.