• bstix
    link
    fedilink
    arrow-up
    10
    ·
    5 months ago

    Jeg tror det som mangler er hvordan man skærer ned på kødet uden at det bliver en kedelig omgang kaninføde. Det ville være en fin oplysningskampagne for det offentlige at lave.

    Jeg starter selv i det små:

    • Forårsruller med grøntsager smager bedre end dem med kød. Guderne må vide hvilken slags kød det egentlig er? Der skal soya på rullen alligevel.
    • Chili-sin-carne smager af chili ligesom chili-con-carne. Om det er bønnerne eller kødet som er svøbet ind i smag er ligemeget. Konsistensen er den samme.
    • Den plantebaserede Whopper på Burger King er bedre den almindelige. Fight me. .

    Okay, det allerede 3 måltider om ugen, og det er nok i overkanten for den den danske kødæder, så prøv evt. den her: Frikadeller af svinekød kan strække længere hvis man putter godt med løg og evt. havregryn i farsen. Løg gør at det smager bedre, havregrynene gør at de hænger godt sammen og de smager alligevel af den bouillon terning som du også har smidt i for at efterligne mors opskrift. Pointen er at frikadeller af rent kød fylder en pande og rækker til ét måltid, men hvis man spæder farsen op, så giver det halvanden pande og rækker dermed også til frokosten dagen efter.

    Der er ingen ret som er blevet ødelagt af at få tilført lidt grøntsager ved siden af. Man behøver ikke være frelst bare for at kunne spise en gulerod til maden. Den fylder også i maven og hjælper med at få indstillet smagsløgene så du rigtigt kan nyde de forskellige smage i kødet og sovsen.

    Det behøver heller ikke være dyrt. Hvornår har du sidst fået havregrød/risengrød? Det er nemt, hurtigt, billigt og mættende. Det behøver ikke være dyrt øko-spelt og timelange forberedelser. Bare æd det fordi det smager godt.

    • Rungester
      link
      fedilink
      arrow-up
      6
      ·
      5 months ago

      Jeg valgte at købe en halv øko gris af den lokale bondemand. Jeg købte også en overgang oksekød af en kammerat, som arbejdede på restaurant i byen. Der fra gik det op for mig, hvor ringe kvalitet kødet er i den lokale Netto, Rema1000, Føtex mm. er. Så det er vi holdt op med at støtte det her hjemme. Men vi får så heller ikke købt en halv gris og bøffer hjem fra kokken jævnligt, så vi har bare drejet ned at vejen med at finde alternativer, som fungere ganske glimrende!

      En anden ting er også at skulle håndtere børnenes 3 stjernet kødpøle hver morgen. Det begynder også at blive lidt klamt i længden, når man ikke selv er sulten…

      • bstix
        link
        fedilink
        arrow-up
        2
        ·
        5 months ago

        Det er godt at kende en lokal slagter. Jeg har bare været uheldig med min lokale. Det hakkede oksekød er 50% fedt, fyldt med brusk og skidedyrt uden at smage bedre… forhåbentlig er deres rigtige udskæringer bedre…

        Åh ja, madpakkerne. hvor du kan vælge mellem svinekød som spegepølse, svinekød som kødpølse, svinelever i leverpostej, svinekød i frikadeller, svinekød i hamburgerryg, svinekød i rullepølse osv. Altså, jeg kan godt lide smørrebrød, men madpakkeprodukterne er godt nok noget sølle svineri. Og børnene gider det heller ikke. De vil hellere have pastasalat.

        Jeg er overhovedet ikke vegetar, men jeg undrer mig alligevel over hvorfor nogle mennesker har den der med at “der skal kød på bordet”, når døde dyr egentlig er ret klamme.

        Det kan da også være at jeg bare har fået mad-lede eller en spiseforstyrrelse. Det interesser mig simpelthen ikke at spise. Hvis jeg kunne få en syntetisk behovsopfyldende pille så gjorde jeg gerne det.

        • SorteKaninOPMA
          link
          fedilink
          arrow-up
          2
          ·
          5 months ago

          Det interesser mig simpelthen ikke at spise. Hvis jeg kunne få en syntetisk behovsopfyldende pille så gjorde jeg gerne det.

          Jeg har af og til haft samme oplevelse. Jeg vil sige 90% er tiden er mad bare en nødvendighed for mig. Resten er når jeg synes det er sjovt selv at bage brød og pizza og nogle få andre specifikke ting (kransekage fx) . Alt andet er jeg ret ligeglad med.

          Jeg har diskuteret det før med nogle kollegaer, de fleste kunne aldrig drømme om at tage sådan en pille i stedet for mad 😅

    • SorteKaninOPMA
      link
      fedilink
      arrow-up
      4
      ·
      5 months ago

      Hvornår har du sidst fået havregrød

      Jeg spiser det faktisk ret regelmæssigt netop fordi det kan laves så hurtigt, så det er nice hvis man ikke lige gider lave mad… 😅. Det har intet med klima at gøre, det er ren dovenskab

    • Grippler
      link
      fedilink
      arrow-up
      2
      ·
      5 months ago

      Hvornår har du sidst fået havregrød

      Bare æd det fordi det smager godt

      Det er to direkte modstridende ting…havregrød smager ikke dårligt, men det smager godt nok heller ikke godt. Det er den mest “meh 🤷‍♂️” oplevelse du overhovedet kan få. Det er bare noget man skovler ind fordi det er billigt og man ikke vil være sulten.

      • bstix
        link
        fedilink
        arrow-up
        3
        ·
        5 months ago

        Tjah. Alting smager bedre når man er rigtig sulten. Prøv evt. at tilføje en anelse mere salt til havregrøden, og drys med rosiner eller andet. Det er sådan en salt/sød kombination hvis man vil gøre det kulinarisk.

        Det er ikke lige retten til at servere med rødvin for fruen, men på en hverdag synes jeg egentlig det er okay. Så kan man altid fodre smagsløgene med en pose chips bagefter, hvis det er det som stiller den psykologiske sult.

        Eller spis ude i det fri. Alting smager bedre udenfor, når man har gået en god tur. De ledeste dåser med færdigretter ryger lige ned i sækken når man laver det på et Trangia sæt ved et shelter. Lige dér er havregrød en himmelsk ret. Du skal jo lære at preppe alligevel. :D