• @ArcticDaggerOP
    link
    22 months ago

    Bestemt. Men hvornår bliver den misbrugt? For nogle er det en racistisk joke og for andre er det bare straight up racisme

    Jeg ved godt, ar diskussionen her er lidt abstrakt. Jeg glæder mig til, at Brian mørk kommer med showet, så er der lidt mere konkret at tage fat på!

    • @nis
      link
      32 months ago

      Her. Her bliver det misbrugt. Det er ikke en racistisk joke, det er en samling af udelukkende racistiske jokes. Og, som jeg sagde i et andet oplæg, så mener jeg at når det er en samling af racistiske X, så er X underordnet og det er bare racisme.

      En analogi kunne være familiefotos. Jeg er fuldstændig sikker på at min mor har billeder af mig som barn uden en trævl på kroppen. De ligger sammen med alle mulige andre billeder af mig og familien. Fødselsdage, strandture, osv. Det er ok. Men en samling af billeder udelukkende af mig som barn uden tøj er en helt anden sag.

      • @ArcticDaggerOP
        link
        22 months ago

        Grineren analogi. Jeg kan godt se, hvad du mener. Det bliver på en eller anden måde for meget, når det bliver en hel samling uden nogen videre pointe. Synes du så, at hvis den dømte mand havde udvandet de racistiske jokes med en masse stuerene jokes, at det så havde været ok? Altså, samme mængde racistiske jokes, bare flere ikke-racistiske

        • @nis
          link
          32 months ago

          Jeg synes aldrig racisme er ok. Heller ikke i vittighedsform. Heller ikke i en samling med andre vittigheder. Racisme fremmedgør mennesker. Jeg vil have alle til at føle sig hjemme her i verden. White privilege til alle.

          Hvis du mente det i en mere juridisk kontekst, så er jeg ikke en advokat og kan ikke bedømme om det ville være strafbart 🙂

          • @ArcticDaggerOP
            link
            12 months ago

            Mit eksempel var en måde at vende din familiebogsanalogi om. Som jeg forstår det så siger du (groft sagt): bog med nøgne barnedig og andre familiebilleder - OK. Bog KUN med nøgne barnedig - ikke OK

            Overført til det konkrete eksempel med en mand, der blev dømt for en hjemmeside med over 100 racistiske jokes. Hvis nu han havde lagt en masse ikke-racistiske jokes ind, er det så OK? På samme måde som familiealbummet går fra at være børneporno til hyggelig familiestunder (sat lidt på spidsen)

            • @nis
              link
              12 months ago

              Det svarede jeg også på. Nej, jeg synes aldrig racisme er ok.

              • @ArcticDaggerOP
                link
                12 months ago

                Modtaget! Så er det bare mig, der ikke forstod din analogi

                • @nis
                  link
                  22 months ago

                  Analogien var mere for at vise at kriterierne for en samling kan have afgørende betydning.

    • @H2SO4
      link
      3
      edit-2
      2 months ago

      Jeg synes dette er en god tommelfingerregel: Lad være med at sige racistiske ting.

      Ret simpelt. Forstår ikke protesten. Sure, det kan være sjovt, men der er chance for at du virkelig får svinet en hel folkegruppe til og forstærker en “dem og os” følelse. Desuden løsner det etikken omkring det (giver det mening?), og næste person der vil teste grænsen kan gå endnu længere.

      Jeg er sgu ikke helt sikker på jeg synes Brian Mørk er korrekt her. Men det er bestemt subjektivt.

      Edit: Binger Whitest Kids U know nu, pga. denne diskussion, haha!

      • @ArcticDaggerOP
        link
        22 months ago

        Jeg synes du har en god pointe i, at det presser grænsen og øger risikoen for, at den næste så vil gå endnu længere. Men jeg synes også, at det er vigtigt at få tryktestet de her mere subjektive regler for, hvordan samfundet er skruet sammen.