• TDCN
    link
    fedilink
    arrow-up
    18
    ·
    1 year ago

    Jeg er efterhånden ret træt af artikler som denne hvor de får det til at lyde som om at det er borgerne der bærer skylden. Som andre også skriver så er det i den grad producenterne som ikke laver deres emballage sorteringsvenlige og limer plast, papir og metal sammen eller puttet små indbyggede magneter og pis og lort ind i. Så er der små snorer som kan være alt fra papir, bomuld eller plast hvor man skal gætte sig frem. Hvad med den lille metal clips på mit net med citroner? Skal den klippet af? Hvordan pokker skulle jeg som forbruger kunne sortere den slags. Det er i forvejen forvirrende nok at skulle skille en bobleplast kuvert til papir og plast da jeg ofte er i tvivl om de små papirrester eller klistermærker på plastiken er okay eller om det skal i restaffald.

    Der burde stilles størrer krav til producenterne om hvordan de laver deres ebalage. Som Et eksempel mere på hvordan det er forvirrende så købte jeg i går frisk pasta som var pakket i en papskål med en klar plastikpose med et kartonskilt uden på. Det hele faldt fint fra hinanden og jeg tænker fedt det var nemt. Nu står jeg så med hvad jeg tænker er 2 ting, pap og plastik. Nemt? Nej! For kiggeran efter så er pappet pastaen lå i beklædt med et tyndt lag plastik så det minder mere om en mælkekarton. Skal det så sorteres som kartoner? Aner det ikke så smed det i restaffald men kan se for mig at mange nok bare vil sortere det som pap pga papskiltet udenpå.

    Stil størrer krav til producenterne at de skal skrive hvordan man skal sortere. Rema 1000 har det allerede på mange af deres produkter men selv det er ofte langt fra perfekt.