• @Marand
    link
    6
    edit-2
    9 months ago

    Jeg er glad for at den gennemsnitlige arbejdstid defakto lader til at falde, selvom den “officielle” arbejdstid har ligget stille i mange år. Så må vi se hvor det skaber problemer og prøve at løse det via fx. automation og effektivisering. Jeg synes at selv 30 timers arbejde er for meget, men på et tidspunkt bliver det jo lidt subjektivt, hvis folk godt kan lide deres arbejde og de har gode forhold. Det kunne være fedt at komme til et punkt hvor arbejde ikke længere føles som arbejde, fordi folk bare gør det de basalt set godt kan lide at gøre, men det er nok en drøm. Tak fordi i kom til min TED talk.

    • @SorteKaninOPMA
      link
      5
      edit-2
      9 months ago

      Jeg synes at selv 30 timers arbejde er for meget

      Altså hvis du tænker tilbage 70 år eller noget så havde kvinder jo ikke arbejde. Så hver familie havde 40 timers arbejde fra manden, eller 20 timer gennemsnitsligt mellem mand og kvinde. Så hvis vi skulle holde fast i det så skulle mor og far i en familie jo begge arbejde 20 timer. Det er et røveri af vores alles fritid at man er gået fra gennemsnitsligt 20 timers arbejde til ~40 timers arbejde i de sidste 70 år.

      • @dybber
        link
        39 months ago

        Til gengæld havde vi heller ikke børn i vuggestuer og børnehaver i samme omfang som i dag, så moderen har også arbejdet og hun har sikkert lavet næsten alt husligt arbejde. Min bedstemor passede sine 5 børn hjemme (født 1948-1958) og havde vaskekone ansat til vasketøjet. Vaskekone har nol ikke været muligt for alle, så det kan sagtens have svaret til et fuldtidsarbejde at gå hjemme.