• @UnderbroenOP
    link
    810 months ago

    I sidste uge blev British Museum ramt af en skandale, hvor 1.000-2.000 genstande blev stjålet fra museet. En museumsinspektør, der havde arbejdet på museet i 30 år, blev angiveligt identificeret som tyven og blev fyret. Antikhandleren Ittai Gradel fra Danmark trådte ind på scenen og beskyldte museets ledelse, især direktøren og vicedirektøren, for at negligere en grundig undersøgelse af sagen. Denne kritik førte til, at direktøren og vicedirektøren trådte tilbage fra deres stillinger. Gradel, der tidligere havde handlet med en mistænkelig sælger, opdagede genstande på British Museums hjemmeside, som matchede de genstande, han havde handlet med sælgeren. Han henvendte sig til museet og beskrev sit fund, men blev gentagne gange ignoreret af museets ledelse. Gradel gav ikke op og henvendte sig til museets bestyrelse og mediedækning. Efter massivt pres fra medierne valgte museets direktør at træde tilbage, hvilket var det resultat, Gradel havde arbejdet hen imod.

    Gradel følte, at han blev behandlet som en fjende af museets ledelse, selvom hans hensigt var at hjælpe museet. Hans insisteren på retfærdighed og hans samarbejde med medierne førte til, at han fik ændret udfaldet af sagen og fik museets ledelse til at træde tilbage.

    • @letraset
      link
      210 months ago

      Respekt for at han ikke bare gav op, men blev ved med at være en sten i deres sko.

      Til at starte med nævnte dækningen i britiske medier, at der lod til at mangle 15 genstande. Det blev i løbet af et par dage til 1500-2000 genstande. Det er jo organiseret, når man taler genstande i det omfang, og ikke bare en eller anden forsmået medarbejder der lige skal have lidt ekstra i potmånen.