• @dolleOP
    link
    310 months ago

    Det er dog stadig som om de går på æggeskaller omkring det, for ingen af dem vil love at der rent faktisk kommer en forbrugerafgift. Og de 10 kroner de snakker om er jo alt for lidt til at rykke noget, det skal være 2-4x dyrere hvis det virkelig skal batte noget.

    • @nicolairathjen@lemmy.world
      link
      fedilink
      610 months ago

      2-4x lyder fint hvis intentionen er at helt at stoppe produktionen af oksekød i Danmark. Det forestiller jeg ikke er målet fra ret mange sider, især ikke i en regering der er 1/3-2/3 Venstre.

      • @CrateDane
        link
        210 months ago

        Vi producerer ikke særligt meget oksekød, så vidt jeg kan se er vi nettoimportører af det.

    • @Pok
      link
      510 months ago

      Ja, tvivler på at de får indført noget mærkbart. Synes dog det er synd hvis det er de laveste i samfundet som skal betale prisen. Der skal meget til før jeg tænker det vil ændre det hos den rigere befolkning. Så lad os da lige ramme flyene også eller hvor de største udledere kommer fra.

      • @dolleOP
        link
        310 months ago

        Alternativet er forbud eller rationering, men det første er endnu mere drakonisk, og sidstnævnte er en kæmpe hovedpine at administrere. Jeg ville helt klart også stemme for et forbud, men det tror jeg dog ikke er realistisk.

        Jeg synes egentlig ikke at det er en menneskeret at spise oksekød, det er et privilegie og en luksus som har været uforholdsmæssigt billig i forhold til hvor meget det ødelægger miljøet. At prissætte det derefter er derfor fint, også selvom den enlige mor ikke har råd til det. Du kan ikke sænke tilgængeligheden af det og samtidigt gøre det tilgængeligt for den brede befolkning.

        De rigeste er i forvejen dem der udleder langt mere co2 end gennemsnittet, fordi de rejser meget, har store boliger og kører i benzinslugere. Det er alt sammen klimaskadelige aktiviteter som den almindelige dansker heller ikke har råd til, og indtagelse af oksekød kunne vi gøre til endnu en af dem. Jeg er enig i at det ikke er lige, men uligheden er skabt af en forskel i rigdom, og jeg vil hellere bruge min energi på at få den rigeste del af samfundet til at betale noget mere skat (og co2-afgifter!)

    • @dybber
      link
      210 months ago

      Deres bagland er jo lodret uenige, og tror ikke på at ændrede kostvaner i lille Danmark batter noget, så regeringen balancerer på en knivsæg.

      • @DreadPotato@sopuli.xyz
        link
        fedilink
        810 months ago

        Kostvaner i dk gør heller ikke en skid forskel, isoleret set. Men det er jo en “mange bække små” situation hvor alle lande påvirker hinanden, så hvis vi trækker i den retning så er der større chance for at andre lande gør det samme.

        Kun en idiot vil bruge argumentet med, at vi alene ikke kan gøre en forskel, den kan stort set alle lande gemme sig bag… Bare fordi vi ikke er de værste, kan (bør) vi stræbe efter at være bedre end vi er nu.

        • @cute_astronaut
          link
          310 months ago

          Selvfølgelig skal vi gøre noget, men det kommer ikke til at nytte noget som helst.

          Der er for mange penge i olie og andre forurenende ting, og de største klima syndere er total ligeglade med hvad Danmark gør bare de tjener flere penge.

          Vi har så også herhjemme en klimaminister der mener at det ikke må gå for hurtigt med at gøre noget, for så vil det gå ud over virksomhederne. Med den holdning er det tydeligt at der heller ikke sker det store herhjemme.

          Så ja vi skal gøre noget, men i det stor hele kommer der ikke til at ske noget, fordi nogen skal tjene en profit. Resten af menneskeheden får problemer med at overleve det, men det er ikke noget der for alvor bekymrer dem der tjener pengene her og nu.