• @Pok
    link
    510 months ago

    Ja, tvivler på at de får indført noget mærkbart. Synes dog det er synd hvis det er de laveste i samfundet som skal betale prisen. Der skal meget til før jeg tænker det vil ændre det hos den rigere befolkning. Så lad os da lige ramme flyene også eller hvor de største udledere kommer fra.

    • @dolleOP
      link
      310 months ago

      Alternativet er forbud eller rationering, men det første er endnu mere drakonisk, og sidstnævnte er en kæmpe hovedpine at administrere. Jeg ville helt klart også stemme for et forbud, men det tror jeg dog ikke er realistisk.

      Jeg synes egentlig ikke at det er en menneskeret at spise oksekød, det er et privilegie og en luksus som har været uforholdsmæssigt billig i forhold til hvor meget det ødelægger miljøet. At prissætte det derefter er derfor fint, også selvom den enlige mor ikke har råd til det. Du kan ikke sænke tilgængeligheden af det og samtidigt gøre det tilgængeligt for den brede befolkning.

      De rigeste er i forvejen dem der udleder langt mere co2 end gennemsnittet, fordi de rejser meget, har store boliger og kører i benzinslugere. Det er alt sammen klimaskadelige aktiviteter som den almindelige dansker heller ikke har råd til, og indtagelse af oksekød kunne vi gøre til endnu en af dem. Jeg er enig i at det ikke er lige, men uligheden er skabt af en forskel i rigdom, og jeg vil hellere bruge min energi på at få den rigeste del af samfundet til at betale noget mere skat (og co2-afgifter!)