• @dolle
    link
    311 months ago

    Jeg fatter virkelig ikke forældre der gør sådan noget. Jeg har selv børn, og hverken jeg eller min hustru poster nogensinde deres ansigter på sociale medier. Jeg synes at det er lidt et overgreb at give barnet en digital identitet inden det selv har mulighed for at tage valget, og som artiklen påpeger, så kan billeder af ansigter misbruges. Det er også en god pointe at det potentielt kan påvirke barnets selvforståelse i fremtiden hvis det er vokset op med, at deres forældre udelukkende har delt udvalgte billeder af dem hvor de smiler og er glade i forskellige sammenhænge. For lægger det så et yderligere pres på dem for, at de nu skal have det på samme måde og dele den samme slags billeder?

    • @letraset
      link
      211 months ago

      Det er også en god pointe at det potentielt kan påvirke barnets selvforståelse i fremtiden hvis det er vokset op med, at deres forældre udelukkende har delt udvalgte billeder af dem hvor de smiler og er glade i forskellige sammenhænge. For lægger det så et yderligere pres på dem for, at de nu skal have det på samme måde og dele den samme slags billeder?

      Det er lige præcis det jeg finder mest problematisk, og som også bliver taget op i afsnittet af Genstart jeg delte i en anden kommentar. Aida der nævner præcis dette, at hun i hendes mors SoMe opslag altid er en sjov og lidt skør unge, og hun begynder at tænke ,at hun ikke kan være andet når hun møder folk i virkeligheden, som kun kender hende via disse opslag. Hun oplever en dæmper muligheden for at udivkle en identitet der er forskellig fra hvad hun portrætteres som, i hendes mors opslag, og føler et press for at være sådan.

    • @ArcticDagger
      link
      111 months ago

      Du siger I aldrig poster deres ansigter. Lægger I så stadig billeder af dem, bare hvor man ikke kan se deres ansigter?

      • @dolle
        link
        111 months ago

        Ikke mig, men det er sket at der feks er blevet delt et billede af en babyfod