I lyset af alle de nyheder, jeg ser på DR omkring klimaforandringer og reparation af ejendele, vil jeg gerne høre fra jer. Har I for nylig taget initiativ til at reparere noget derhjemme eller på arbejdspladsen i stedet for at smide det ud? Jeg har for eksempel selv på hjemmefronten stoppet sokker og karklude, så de holder mere end dobbelt så længe, og på arbejdet går jeg rigtig meget op i at genbruge elektronik. En gammel computerskærm kan blive til et dashboard eller en ekstra skærm ved siden af min hovedskærm. Jeg skiller også gamle automationsudstyr ad og genbruger knapper, PLC’er og motorer, som kun er nogle få år gamle. Fortæl og inspirer.

  • @dolle
    link
    12
    edit-2
    11 months ago

    Mine trådløse in-ear hovedtelefoner (JBL Reflect Flow) som ellers er ca 5 år gamle. Gummi-dutten på den ene faldt af og forsvandt, og JBL sælger dem ikke (slapt, de har garanteret tusindvis af dem liggende på et lager et sted). De tilbød kun at jeg kunne købe et helt nyt sæt hovedtelefoner uden ladeboks til næsten fuld pris, hvilket jeg synes var latterligt. Jeg fandt nogle kopi-dutter på en kinesisk side og købte dem for en 20’er i stedet.

    Derudover har jeg gemt et par jeans som revnede da de blev fanget af en spids genstand, men som ellers ikke fejler noget. Når mine andre jeans er ved at blive for gamle har jeg tænkt mig at sy revnen.

    Med elektronik er det mere at jeg prøver at genbruge frem for at købe nyt. Forstærkeren til mit TV er en gammel en som jeg har overtaget fra min far, og jeg gemte min gamle Nintendo DS, som jeg ellers ikke brugte, i ca. 10 år fordi jeg tænkte at mine fremtidige børn kunne have glæde af den (det har de nu!). Når mine smartphones dør køber jeg via greenmind, men jeg har faktisk overvejet en Fairphone eller lignende som er bygget til at blive vedligeholdt. Det bliver dog først når min nuværende telefon dør om forhåbentligt mange år.