En ny analyse fra Rockwool Fonden viser, at flygtninge, der er kommet til Danmark i de seneste årtier, begår mindre kriminalitet end tidligere flygtninge. Blandt de mandlige flygtninge, der fik ophold i perioden 1985-1989, havde knap 28 % fået en dom efter 10 år i Danmark, mens det tilsvarende tal for flygtninge, der kom i 2010-2014, er faldet til lidt over 8 %. Dette fald følger en generel tendens i Danmark, hvor kriminaliteten er faldet på tværs af befolkningsgrupper, men flygtninge har stadig en højere kriminalitetsrate end danskere.

  • SorteKaninMA
    link
    fedilink
    arrow-up
    4
    ·
    22 hours ago

    Er der nogen forklaring på hvorfor det er faldet, altså bortset fra den generelle tendens? Er der bedre integration i dag end tidligere eller har det noget at gøre med hvor flygtningene i dag kommer fra versus dengang?

    • UnderbroenOP
      link
      fedilink
      arrow-up
      4
      ·
      21 hours ago

      Der er ingen integration i dag. Der er ingen forsøg på andet end assimilering. Det kan tænkes at afsendersamfund har ændret sig på samme vis som Danmark, altså mod en tendens med generelt mindre kriminalitet. I Danmark skyldes det i følge forskningen en stigning i mødrenes uddannelsesniveau, men det gør sig ikke umiddelbart gældende blandt flygtninge.