En ny analyse fra Rockwool Fonden viser, at flygtninge, der er kommet til Danmark i de seneste årtier, begår mindre kriminalitet end tidligere flygtninge. Blandt de mandlige flygtninge, der fik ophold i perioden 1985-1989, havde knap 28 % fået en dom efter 10 år i Danmark, mens det tilsvarende tal for flygtninge, der kom i 2010-2014, er faldet til lidt over 8 %. Dette fald følger en generel tendens i Danmark, hvor kriminaliteten er faldet på tværs af befolkningsgrupper, men flygtninge har stadig en højere kriminalitetsrate end danskere.

  • Muffi@programming.dev
    link
    fedilink
    arrow-up
    11
    ·
    21 hours ago

    Det er unfair at sammenligne indvandrere med den gennemsnitlige dansker og sige “flygtninge har stadig en højere kriminalitetsrate end danskere”. Det ville give bedre mening at sammenligne med danskere i samme økonomiske samfundslag, da det er en større faktor ifht. kriminalitet end etnisk baggrund.

    • UnderbroenOP
      link
      fedilink
      arrow-up
      8
      ·
      20 hours ago

      Jeg er slet ikke uenig. Derudover kunne jeg godt tænke mig en opgørelse over mediernes overrapportering af kriminalitet begået af folk med en dybere hudfarve end knækket hvid i samme periode. Eller af kriminalitet i det hele taget. Kriminaliteten falder på landsplan men usikkerheden stiger; medierne og politikerne er imho ansvarlige.

  • SorteKaninMA
    link
    fedilink
    arrow-up
    4
    ·
    20 hours ago

    Er der nogen forklaring på hvorfor det er faldet, altså bortset fra den generelle tendens? Er der bedre integration i dag end tidligere eller har det noget at gøre med hvor flygtningene i dag kommer fra versus dengang?

    • UnderbroenOP
      link
      fedilink
      arrow-up
      4
      ·
      19 hours ago

      Der er ingen integration i dag. Der er ingen forsøg på andet end assimilering. Det kan tænkes at afsendersamfund har ændret sig på samme vis som Danmark, altså mod en tendens med generelt mindre kriminalitet. I Danmark skyldes det i følge forskningen en stigning i mødrenes uddannelsesniveau, men det gør sig ikke umiddelbart gældende blandt flygtninge.