Som det er skrevet i titlen, og med Mario dragih’s seneste rapport over den økonomiske styrke i Europa.

Jeg har selv et ønske om at Europa er en økonomisk kæmpe og en stor spiller i denne verden, men det lyder på mange som om at hvis det er noget vi skal opnå så skal de enkelte lande opgive noget egenstyre og lade EU klare mere og mere af politikken, hvilket jeg er fan af… Så længe det er godt for Danmark.

I videoen peger han på velfærdsstaten som et sted hvor der skal spares. Jeg er selv meget splittet om jeg synes at økonomiske dominans er det værd eller om det overhovedet er så slemt nogle af de nævnte ting?

Jeg ville elske at høre jeres tanker da jeg selv er meget i tvivl angående denne område

(jeg er ikke vandt til lemmy derfor kunne denne godt være postet i en undergruppe eller noget, endelig ret og guide mig til forbedringer)

  • SorteKaninMA
    link
    fedilink
    arrow-up
    2
    ·
    edit-2
    6 hours ago

    Interessant indlæg. Jeg synes han fokuserer meget på de økonomiske ulemper ved Europas model og mere eller mindre ignorerer de menneskelige fordele ved den model.

    you don’t really need to start a hustle if the government will provide you with the basic necessities

    Men er det ikke også positivt? Jo det kan da godt være der ville komme nogle flere virksomheder hvis det var det eneste alternativ hvis man bliver arbejdsløs. Men det ville da garanteret også føre flere mennesker ud i fattgdom og måske ligefrem hjemløshed. Lange opsigelsesperioder med løn, pension, betalte sygedage osv. er alt sammen noget der beskytter mennesker fra at være ultra-afhængige af arbejdsgivere og dermed giver det også et bedre magtforhold mellem arbejdsgiver og arbejdstager. Han siger det også selv lidt:

    It’s relatively comfortable being an employee in a welfare state […] and you don’t have much to fear from losing your job.

    Det er da sådan det skal være! 🙂

    Så kommer han med den her:

    Europeans are simply not as good consumers as americans.

    Det synes jeg er et lidt farvet ordvalg. Er en “god” forbruger en der køber meget? Nu er jeg måske alt for anti-kapitalistisk men meningen med livet er vel ikke at forbruge mere og mere. Man kan vel argumentere for at vi bør forbruge mindre end vi gør nu, for klimaets skyld fx. På det punkt vil jeg da kalde europæer “gode” forbrugere.

    Personligt vil jeg hellere længere væk fra USA-agtige tilstande end tættere på, når det kommer til regulering af store virksomheder og beskyttelse af arbejdere og den slags. Men måske er der plads til at gøre livet nemmere for mindre virksomheder? Jeg ved dog ikke hvordan, men jeg synes ikke det skal være på bekostning af hvad der gør det europæisk/danske samfund godt, i den forstand at folk er glade for at bo i det samfund.

    Jeg har selv et ønske om at Europa er en økonomisk kæmpe og en stor spiller i denne verden

    Jeg så hellere at Europa er en “menneskelig” kæmpe, hvis man kan sige det sådan, og det synes jeg vi klarer meget godt indtil videre. Det ser man især i folks gennemsnitslige glæde i Europæiske lande.

    Jeg er dog softwareudvikler og ikke økonom og har ikke meget forstand på økonomi udover et personligt budget. Bare lige som disclaimer :P

    (Det er fint bare at poste hvis man ikke ved hvor det skal hen; hellere post i !fedditdk@feddit.dk end slet ikke at poste! Indlæg som dette kunne måske passe i !finans@feddit.dk til næste gang?)