• Assensvej
    link
    fedilink
    arrow-up
    4
    ·
    2 days ago

    Hovsa, tabte 400 kr. i en donation til Ukraine 😦

  • bobslaede
    link
    fedilink
    dansk
    arrow-up
    7
    ·
    3 days ago

    Jeg er ikke overrasket.
    Jeg vil gøre mit til, ikke at hjælpe med at sprede misinformation på nettet.
    Jeg vil også gøre alt hvad jeg kan, så dem i min nære omgangskreds heller ikke spreder misinformation.

  • bstix
    link
    fedilink
    arrow-up
    4
    ·
    2 days ago

    Er prepping advarslerne baseret på russisk propaganda?

    • BigDanishGuy@sh.itjust.works
      link
      fedilink
      arrow-up
      3
      ·
      2 days ago

      Tjah, målet med den foreslåede prepping er jo ikke, at vi skal kunne klare en regulær kinetisk krig. Målet er jo blot at mitigerer følgerne af et evt angreb i en hybridkrig, hvilket er et af virkningsmidlerne i den russiske påvirkningskampagne. Så ja, preppingadvarslerne er vel baseret på russisk propaganda. Bare ikke på den tolkning af situationen som propagandaen lægger op til.

      Havde det været “Russen kommer! Glem at I har hørt om regan vest, please, og så kan Stevns- og Langelandsforterne godt smide pensionisterne på porten, det er igen militære installationer!” så tror jeg at advarslerne havde været noget kraftigere. Jeg synes egentligt at advarslerne kom på en usædvanlig afdæmpet facon. Ift corona hvor statsmedisteren næsten stillede sig op på et pressemøde så snart at en butik i Brønderslev kun havde en enkelt palle wc-papir tilbage, så var en pressemeddelelse om at man burde gøre sådan og sådan, og derefter en skrivelse i eboks, vel ikke så vildt igen.

      • bstix
        link
        fedilink
        arrow-up
        3
        ·
        2 days ago

        Det er jo ikke en krigstrussel, men opfordringen til prepping fodrer frygten for at det bliver nødvendigt, hvilket er Putins mål: Ikke at true, men at lade os tro at vi skal frygte en trussel.

        Vores forsyningssikkerhed har aldrig været mere stabile end nu.

        Hvis lorten rammer viften, så nytter det alligevel intet at have tre dåser makrel og en vanddunk. Det kan du alligevel plyndre i den nærmeste Rema eller hos din nabo.

  • Buffalox@lemmy.world
    link
    fedilink
    arrow-up
    6
    arrow-down
    2
    ·
    2 days ago

    Hvis Putin bruger atomvåben vil han aldrig kunne se dagslys igen, i frygt for at blive ramt af et missil med hans navn på.
    Jeg mener også at flere lande har givet udtryk for at hvis Rusland bruger atomvåben, vil det betyde at man går direkte ind i krigen på Ukraines side.
    Så hvis Rusland bruger atomvåben vil det være meget selvdestruktivt, og forhåbentlig vil en sådan ordre fra Putin betyde at han bliver fjernet.

    • BigDanishGuy@sh.itjust.works
      link
      fedilink
      arrow-up
      3
      ·
      2 days ago

      Så hvis Rusland bruger atomvåben vil det være meget selvdestruktivt, […]

      Enig

      […] forhåbentlig vil en sådan ordre fra Putin betyde at han bliver fjernet.

      Af hvem? Putin er en despot. Er der en ting despoter frygter så er det modstand. Al modstand i magten er formodentlig afskaffet. Fx ved selvmord, så som ved at kaste sig ud af kældervinduer eller skyde sig 5 gange i ryggen, du ved, de klassiske selvmordsmetoder i Rusland.