• @UnderbroenOP
    link
    411 months ago

    Det møder kritik fra flere kanter, at den 1 million kroner dyre rapport ikke har ført til handling. »Det viser, at regeringen ikke umiddelbart prioriterer det særlig højt. Det er jeg rigtig ærgerlig over, fordi det faktisk er en gennemarbejdet analyse, der netop peger på, at der er et behov for at styrke formidlingen af kolonihistorien«, siger Franciska Rosenkilde, der er politisk leder i Alternativet.

    Historiker Gunvor Simonsen ved Saxo-Instituttet på Københavns Universitet, der forsker i slaveri og kolonitiden, mener, at der er behov for at styrke forskningen på området og lave et selvstændigt kolonihistorisk museum, da de eksisterende institutioner ikke forvalter formidlingen optimalt ifølge hende. »Da det i juli var 175-året for emancipationen af slavegjorte, som ellers er en begivenhed, der er værd at fejre, blev det ikke markeret på de nuværende institutioner. Det er et tegn på, at der er noget, der ikke varetages ordentligt«, siger hun.

    I et skriftligt svar til Politiken skriver Jakob Engel-Schmidt, at der ikke er »nogen tvivl om, at Danmarks kolonitid er et centralt og mørkt kapitel« i dansk historie, og at han forventer, at de relevante museer i Danmark har et konstant fokus på kolonihistorie i deres formidling. »Jeg har ikke taget stilling til, om der er behov for andre typer af indsatser på området«, skriver han.

    • @leds
      link
      310 months ago

      Første skrid er at finde et nyt navn til “Kolonial” afdeling i supermarkeder… Det er ikke godt nok i 2023 og tyder på lidt farveblindhed i samfundet.

      • Peter Makholm (Dansk)
        link
        fedilink
        110 months ago

        Løser det noget at fortie mørke dele af landets historie?

        Er det ikke bedre at sætte fokus på at en varegruppe netop er blevet en del af danskernes dagligdag gennem Danmarks virke som kolonimagt?