Artiklen omhandler den aktuelle debat om boligskatten i Danmark, hvor flere politikere har ytret deres bekymringer og holdninger. Rasmus Prehn, en central figur i debatten, fremhæver vigtigheden af at sikre en retfærdig beskatning af boligejere. Han understreger, at boligskatten ikke må stige markant, da det kan have store konsekvenser for almindelige danskere, især dem med lavere indkomster. Diskussionen centrerer sig også om nødvendigheden af at finde en balance, hvor både statens indtægter og borgernes økonomiske sikkerhed kan opretholdes. Der er enighed om, at boligskatten skal reformeres, men der er uenighed om, hvordan det bedst gøres uden at belaste befolkningen urimeligt.

  • EvilCartyen
    link
    fedilink
    arrow-up
    6
    ·
    21 days ago

    Det lyder meget fornuftigt, selvom det sf ikke er så sjovt som husejer :D Ville være fair at gøre tab ved hussalg fradragsberettiget også, så.

    • UnderbroenOP
      link
      fedilink
      arrow-up
      4
      ·
      21 days ago

      Enig, det er meget fornuftigt, det er virkelig med til at skævvride samfundet. tabsfradragsberrettigelse er ikke en dum ide, men mon ikke det hurtigt kommer til at blive udnyttet? Og med rigelige mængder insiderhandel eller lignende.

      • SorteKaninMA
        link
        fedilink
        arrow-up
        3
        ·
        21 days ago

        mon ikke det hurtigt kommer til at blive udnyttet?

        Hvordan kunne man udnytte det?

        • UnderbroenOP
          link
          fedilink
          arrow-up
          2
          ·
          21 days ago

          Arh det skal du nok spørge nogen, der er klogere end mig, om. Det kan være, at de som i forvejen er registrerede som virksomhederne, køber som virksomhed og siden sælger til en lav pris for at få et højere fradrag, mens køber betaler for huset plus fiktive ydelser/produkter fra den sælgende virksomhed, som derved både får fradrag og salgsgevinst. Hvis du har penge i forvejen, kan købe dig til den rette hjælp, som sørger for at finde lovlige men uetiske huller i lovgivningen.

  • SorteKaninMA
    link
    fedilink
    arrow-up
    4
    ·
    21 days ago

    Det er sgu også mærkeligt at dybest set alt bliver beskattet, undtagen profit fra boligsalg. Det gør på en måde boliger til en bedre investering end aktier og den slags, men det synes jeg virkelig ikke det burde være.

  • Marand
    link
    fedilink
    arrow-up
    4
    ·
    21 days ago

    Jeg synes det her spørgsmål er fyldt med dillemmaer. I Danmark får man som privatperson:

    • Skattefradrag for lån. Det kan være godt fordi billige lån nogle gange giver adgang for folk til at lave investeringer som de ellers ikke kunne fx. starte et firma (som jeg synes er godt for samfundet), men det inflanterer også priser på nogle assets fx. boligmarkedet.
    • Ekstra billig lån til bolig igennem Realkredit lån.
    • Ingen beskatning ved salg af bolig, hvis man selv har boet i det.

    På den ene side kan jeg godt lide situationen, fordi det er til privatpersonens fordel i forhold til firmaer. Jeg ville være lidt bange for at privatpersoner over sigt ville blive priset ud af markedet af investeringsfirmaer hvis de fordele blev fjernet, da firmaer bare har flere penge at smide rundt med fordi de ikke er blevet beskattet (så meget) endnu. Men de tre punkter gør at boligspekulering kan være en virkelig god forretning, hvilket får boligpriserne nogle steder til at skyde i vejret. In any case, så tror jeg det ville være politisk selvmord at røre ved det. Der er for mange danskere som er købt ind i systemet, så det kommer ikke til at ske. En ting der er lidt nemmere (men kun lidt) er at bygge flere boliger i nærheden af de områder som har vist sig at være mest attraktive og lave bedre infrastruktur så folk kan bo længere væk fra byernes centrum hvor de fleste jobs er.