Referat: Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen reagerer sarkastisk på statsminister Mette Frederiksens forslag om at genforhandle den planlagte stigning i pensionsalderen inden 2030. Løkke påpeger, at han selv fremsatte et lignende forslag i 2019, som dengang blev mødt med kritik fra Socialdemokratiet, der nu tilsyneladende har ændret holdning. Løkke understreger, at han er åben for at diskutere ændringer i pensionsalderen, men det skal gøres med balance for at beskytte dansk økonomi. Han advarer mod at fokusere ensidigt på at sænke pensionsalderen, da det kan skade økonomien. Hvis der skal ske ændringer, skal der også tages højde for andre elementer som efterløn og seniorpension. Løkke påpeger, at der er urimelige forskelle i pensionsalderen mellem generationer, og han ser gerne en bredere diskussion om retfærdigheden i systemet. Frederiksens forslag kan ifølge Løkke signalere et skift væk fra den nuværende SVM-regering mod en rød blok-konstellation. Løkke understreger, at enhver ændring i pensionssystemet kræver enighed blandt forligspartierne.

  • SorteKaninMA
    link
    fedilink
    arrow-up
    3
    ·
    28 days ago

    Det er sgu morsomt at se regeringen strides internt på den måde. Det får det virkelig til at ligne at nu er det hvert parti i regeringen for dem selv, for nu handler det om at vinde vælgere tilbage med de mest populistiske forslag.

    • Fugtig Fisk
      link
      fedilink
      arrow-up
      2
      ·
      28 days ago

      Det kunne godt virke som om Lars hellere vil lege med SF til næste valg, men lad os nu se om han også er kongemager til næste valg.

      • SorteKaninMA
        link
        fedilink
        arrow-up
        1
        ·
        28 days ago

        Så rød tror jeg aldrig Lars kan blive… men det kan være han foretrækker at have magt og være rød end at sidde udenfor og være blå, så på den måde måske.

        • EvilCartyen
          link
          fedilink
          arrow-up
          2
          ·
          edit-2
          28 days ago

          Der vil også være utroligt mange skuffede SF’ere hvis det sker…

        • KlorofylMA
          link
          fedilink
          arrow-up
          2
          ·
          28 days ago

          Og ligeledes vil SF aldrig afvige nok fra deres ideologi til at samarbejde med Lars. Og hvis de gjorde ville de formentlig miste virkelig mange vælgere.

    • UnderbroenOP
      link
      fedilink
      arrow-up
      2
      ·
      28 days ago

      Og der er potentielt 2 år til næste valg, så der kan nå at komme virkelig meget valgflæsk på bordet.

  • MummifiedClient5000
    link
    fedilink
    dansk
    arrow-up
    3
    ·
    28 days ago

    Ja, nogen gange er det jo bare sådan at den lort man troede var skyllet ud for 5 år siden finder sin vej tilbage til folketinget.

    IKK’ LARS?