Artiklen fra Politiken diskuterer tendensen til, at udenlandske kapitalfonde investerer milliarder i mikrolejligheder i Danmark, især i København. Disse små boliger på typisk under 40 kvadratmeter henvender sig primært til studerende og unge professionelle, der ønsker at bo alene. Dog møder konceptet skepsis blandt boligsøgende, da de høje huslejer ofte ikke står mål med den begrænsede plads, og kun en lille del af befolkningen foretrækker så små boliger. Eksperter bekymrer sig også over de langsigtede økonomiske konsekvenser, da mange unge bruger det meste af deres indkomst på leje uden at kunne spare op til at eje deres eget hjem i fremtiden.

  • SorteKaninMA
    link
    fedilink
    arrow-up
    5
    ·
    2 months ago

    Selv om kun få ønsker at bo på meget lidt plads, investerer udenlandske kapitalfonde milliarder i danske mikroboliger.

    Hvorfor tillader man den slags boligbyggeri fra store udenlandske kapitalfonde? Jeg forstår godt at investering da generelt er godt og boligbyggeri har vi da ikke nok af, men er der ikke en chance for at sådan en kæmpe udenlandsk investering skævvrider boligmarkedet?

    • UnderbroenOP
      link
      fedilink
      arrow-up
      3
      ·
      2 months ago

      Absolut, det er en skævvridning af markedet, men på markedets præmisser. Få ønsker at bo sådan, men kapitalfondene skal nok få solgt/udlejet nok til at tjene på det uagtet plads og kvalitet.