Jeg vil gerne købe en symaskine som gave til min kæreste, men ved ikke hvad jeg skal vælge eller om div “bedst i test” er til at stole på. Derfor tænkte jeg at spøge jer nørder her om der er nogen som ved noget om hvad der dur og ikke dur. Min kæreste er begynder til let øvet i symamkine og jeg er på udkig efter noget i prisklassen 1000-2500 kr måske lidt mere. Har allerede kigget på denne her Husqvarna husqvarna-viking-emerald-116 men den er også lidt dyr. Håber der er nogen som kan hjælpe.

  • @renard_roux@beehaw.org
    link
    fedilink
    3
    edit-2
    11 months ago

    Andre har også nævnt det, men overvej brugt. Du kan få rigtigt meget for pengene, og mange brands er bygget som tanks. Snak evt. med en butik om refurbished/restaurerede(?) maskiner til salg. Alderen betyder ikke så meget, og for samme penge kan du få langt mere maskine.

    Har selv en Husqvarna, tror den er fra omkring '93. Fik den som gave sidste år, og desværre gik der lidt ild i den første gang jeg brugte den 😅 (tror det var et DBA køb men er ikke sikker). Ved ikke hvad den kostede, men jeg tog den til en mekaniker i Helsinge, det var en kondensator der var brændt af.

    Kostede godt nok 1.900,- at få service og rep, men ville ikke kunne få samme features på en ny maskine for de penge. Eks. er jeg glad for den funktion hvor man fortæller maskinen om nålen skal være oppe eller nede når man giver slip på pedalen; en ny maskine med den feature (lavede dyb research for 2 år siden) kan ikke fås for under 5K (så vidt jeg kan huske).

    • @TDCNOP
      link
      311 months ago

      Kiggede faktisk brugt, men synes det er svært at vurdere kvaliteten og standen af det man køber og er lidt bange for at den alligevel skal til et dyrt service. Endte med at købe en Husqvarna Viking emirald 118 til 3500 og den har faktisk den funktion som du nævner med at vælge hvor nålen stopper. Tænkte at det var en god “comfort feature” for begyndere. Men tak for input. Det er altid guld værd hvis ikke for mig da jeg nu allerede har købt gaven men så for andre som senere finder denne tråd.

      • @renard_roux@beehaw.org
        link
        fedilink
        1
        edit-2
        11 months ago

        Enig, det er svært at vurdere, og derfor jeg kun ville købe brugt af en forhandler.

        Min research endte faktisk med at jeg ville købe en Emerald, tillykke med den! 😃 Den kostede 3.800,- på det tidspunkt (så ikke helt rigtigt med de 5K jeg skrev, men mener det var den eneste med op/ned til under 5K) og jeg havde ikke råd til den.

        Fik i mellemtiden den anden foræret og tænkte at det sikkert var billigere at reparere den (ved så ikke helt om det passer da jeg ikke ved hvad giver betale for den, men i hvert fald billigere for mig 😅).

        Håber din partner bliver glad for den! 🧵

  • @leds
    link
    211 months ago

    Jeg har for mange år siden købt en Pfaff fra 1970 måske 1980 i en genbrugsbutik. Ingen plastic dele, kører stadig fint

    • @DreadPotato@sopuli.xyz
      link
      fedilink
      411 months ago

      Min kone bruger også en brother symaskine, den har fungeret uden nedbrud eller problemer i 12 år nu, så de må lave noget ordentligt udstyr. Mener den kostede 4-5.000kr dengang.

      • @EvilCartyen
        link
        211 months ago

        Jeg kan ikke huske hvad jeg gav, men helt billigt var det ikke, for jeg betalte den over nogle måneder.

    • @TDCNOP
      link
      111 months ago

      De scorer også generelt højt i div. Tests så måske det skal være sådan en jeg skal finde. Evt brugt hvis de er dyre fra ny. Tak for input.