• @SorteKaninOPMA
    link
    3
    edit-2
    29 days ago

    Jeg har ikke selv have men jeg forestiller mig at jeg ville finde det ret besværligt i længden at vedligeholde den hvis jeg havde. Hvad gør i med jeres haver, hvis i har en? Bruger i den meget?

    • @NielsToft
      link
      529 days ago

      Jeg har en ret stor have (15.000 m2) og jeg slår bare nogle stier og så har jeg lavet en halvstor fold med geder for at holde bævreaspen i ave. Vi sprøjter naturligvis ikke og bortkører heller ikke haveaffald. Det bliver smidt i nogle bunker eller under træerne.

      I starten slog jeg græsset men det tog en hel dag hver gang, så det stoppede hurtigt =D Det var også dyrt i benzin.

      • @KlorofylM
        link
        228 days ago

        Hvilke krav sætter geder til hegnet ? Har pt 3 tråde i mit hegn. Ca knæniveau, ca hofte og ca bryst niveau.

        • @NielsToft
          link
          1
          edit-2
          27 days ago

          Det lyder rigtigt. Den eneste rigtige måde at holde dem inde er at holde dem glade, for ud, det kommer de, hvis de vil. Men det du har lyder som et fint incitament til at blive. Hvis du skal have kid, er det meget godt med et dyrehegn også, for de hopper bare ud ellers.

          Edit: Jeg har en tråd i ankelniveau og det fortryder jeg, det afleder hegnet helt vildt, især nu hvor alting er super frodigt. Jeg har faktisk en plan om at flytte den op i skinnebenshøjde.

          • @TDCN
            link
            227 days ago

            Vi have havde i mange år får hos mine forældre og vi havde af samme grund som du nævner ikke forbundet strøm i den nederste tråd. Det hjalp gevaldigt med at holde spændingen oppe på de to andre. Fårene “tjekker” jævnligt om der er strøm på (hvordan ved jeg ikke helt men tro mig de ved det for en enkelt dag uden strøm på og de løb ud) så bare at der var strøm på de øverste tråde hvade de respekt for hegnet.

    • @Grippler
      link
      429 days ago

      Vi har en del vilde bede, og baghaven passer vi stort set slet ikke. Resten af haven med græsplæne slår jeg sådan nogenlunde regelmæssigt…meen det ender nu altid lidt med græs i knæ højde sidst på sæsonen. Der er mange andre ting end at passe have jeg hellere vil bruge min tid på.

      • @NielsToft
        link
        329 days ago

        Knæhøjt græs, hva? Jeg har lige set græsstrå ved hønsegården, som var højere end mig. Jeg er 2 m.

        Det vokser så sindssygt lige nu…

    • @OldMrFish@lemmy.one
      link
      fedilink
      328 days ago

      Almindelig parcelhus have her - robotplæneklipperen tager de åbne områder, og resten bliver gået efter en gang imellem med en trimmer. Der er dog en del ‘bede’ der mere eller mindre får lov til at vokse vildt. Det giver et absolut minimum af vedligehold, men stadig plads til at ungerne kan spille bold og lignende.

    • @KlorofylM
      link
      328 days ago

      Vi bruger vores have konstant om sommeren. Den bliver også brugt i de andre årstider dog, men selvfølgelig ikke lige så meget. Har en grund på ca 65k m2, hvoraf ca 5k - 6k er “have”. Udvidder langsomt havedelen med diverse træer, buske osv. Meget gerne frugt- eller nøddetræer. Mine unger leger rigtig meget udenfor. Jeg tror slet ikke de ville kunne finde ud af at bo i et hus med en almindelig have, og slet ikke i en lejlighed. Haven bliver brugt som rekreation/park, til leg og boldspil, til fødevareproduktion, bålhygge, afholdelse af fester osv osv osv. Det meste foregår udenfor. Der er selvfølgelig en del vedligehold. En del kan klares med en god havetraktor og en god motorsav. Jeg er ret sikker på at jeg bruger mindre tid på kedeligt havearbejde end en gennemsnitslig parcelhushaveejer, med en typisk have med stramme kanter, bede og minimalt af ukrudt. På gårdspladsen er det eneste sted jeg forsøger at bekæmpe plantevækst. Det foregår med gasbrænder. Planterne vinder dog totalt. Resten af grunden holdes som naturareal og til dyrehold. Dyrenes funktion er naturpleje og fødevareproduktion.