Min ikke-danske partner og jeg er for meget nyligt blevet begavet med vores andet barn, og da vi bor i udlandet uden det store netværk til at hjælpe, er mine svigerforældre kommet for at bo med os i et stykke tid.

Jer derude der har, eller har haft spædbørn, hvordan er lydniveauet i hjemmet? Og med det mener jeg, hvisker i, når barnet ligger og sover, enten i samme rum i opholder jer i, eller sågar i det tilstødende lokale?

Jeg spørger fordi mine svigerforældre, ligeså snart der er antydning af, at spædbarnet sover, så hvisker de, og alt foregår som om der er stilleleg. Det er ligemeget om ungen ligger i samme rum, eller inde ved siden af. I min optik er det lidt unaturligt. Min partner har lidt af det samme, dog ikke i nær så tydelig grad som sine forældre.

Jeg mindes ikke at have oplevet det hos mine danske venner der har, eller har haft, spædbørn i hjemmet. Jeg er med på at man ikke skal råbe og skrige, højlydt latter, og høj musik, men blot samtaler i almindeligt lydniveau, hverdagslyde, og sådan.

Jeg er bestemt ikke børnelæge eller noget som helst indenfor den genre, og jeg baserer følgende udelukkende på egne synsninger der er, at hvis man fjerner al støj fra babys miljø, så får de sværere ved at sove i situationer hvor der ikke bliver taget ligeså meget hensyn til dem (f.eks. når man rejser, eller sover et nyt sted med nye lyde osv).

Jeg er nysgerrig på at høre om der er andre der også hvisker, eller om de deler min uvidenskabelige “teori” om emnet.

Mine synsninger er ikke en bakke jeg påtænker at dø på, og vil hjertens gerne høre forskellige syn på sagen, der kan berige min viden om hvad andre gør.

  • @Underbroen
    link
    712 days ago

    Tillykke med begavelsen! Vi har også to og de har været lidt forskellige: den ældste sov bedst, hvis der kørte hvid støj for fuld udblæsning, som skabte et ensartet lydtæppe. Hvis du er bange for, at poden bliver lydsensitiv, skal I måske overveje et kontrolleret lydtæppe a la hvid støj, fuglekvidder eller hvalsang. Min fuldstændigt uvidenskabelige teori siger mig dog, at det høj grad kommer an på barnet og i mindre grad på omgivelserne. Men hvad ved bønder om agurkesalat og børns søvn?

    Den yngste har været jævnt ligeglad med lyd omkring sig. Hun kan sove igennem det meste, men man kan være uheldig, at en høj lyder vækker hende, hvis hun “øverst” i sin søvncyklus. Jeg husker det dog ikke, som at vi tog specielt meget hensyn udover det almindelige.

    • @letrasetOP
      link
      412 days ago

      Tusind tak, og tak for dit svar.

      Vores første havde kolik i hvad jeg mindes varede 12 år, selvom ungen kun er knap 3 😆 Der var det ligemeget om der var rave i lokalet, eller om det var lydisoleret, det var bare timevis af gråd uden lindring, den stakkels unge, og hvis man var heldig blev der klemt 30mins søvn ind.

      Den mindste, der er en uge gammel i dag, sover helt fint sammenligning med den ældste. Sover raskt væk 3-4 timer i streg, hvilket vores ældste aldrig gjorde. Til den ældste bruger vi en maskine der laver hvid støj, og det fungerer rigtigt godt. Jeg har netop investeret i en til af slagsen, så den mindste kan bruge den, hvis der bliver behov for det.

      Og det er jo nok også noget ændrer sig med tiden. Vores ældste sover i hvert fald bedre nu, og kan nogen gange svinge sig op til at sove i barnevognen, hvilken var noget af en kuriositet i de første par år.

  • @EvilCartyen
    link
    612 days ago

    Nogle børn sover meget let, andre meget tungt. Det er muligt deres egene børn har sovet meget let og de derfor er vandt til at være stille når er barn sover. Det har været forskelligt med alle vores tre. I undgår det hvis de sover udenfor.

    Dog er lydniveauet mest et problem for os når de er vågne 😂

    • @letrasetOP
      link
      4
      edit-2
      12 days ago

      Tak for dit svar.

      Ja, det har du nok ret i, at det er noget de har med sig fra egen erfaring med deres børn. Det med at sove udenfor er noget jeg gerne vil gøre, men det er ikke rigtig noget min bedre halvdel er så lun på. Jeg har prøvet at forklare, at det altså er fuldstændig normalt, og sundt, at gøre, og hun har selv observeret det når vi har været på besøg hjemme, men ikke noget hun har taget til sig endnu. Jeg må prøve med lidt nudging, tænker jeg.

      Ja, lydniveauet når de er vågne skal jeg nok beklage mig over også, når den tid kommer 🤣🤣

  • @SorteKaninMA
    link
    513 days ago

    Jeg har ikke selv børn men jeg har også hørt den teori du nævner om at det er bedst ikke at være stille når spædbørn sover, netop så de ikke vågner hvis det larmer. Også nysgerrig om der er hold i den teori.

    • @NielsToft
      link
      412 days ago

      Det holdt med mine to men det er ren anekdote.

  • @KlorofylM
    link
    311 days ago

    Alle børn er forskellige. Det er derfor umuligt at sige hvad der er det rigtige. Men umiddelbart ville jeg generelt ikke gå rundt og være særlig stille med mindre barnet i praksis udviser lydsensitivitet. Vores første barn vågnede ved den mindste lyd. Det næste kunne vi støvsuge omkring uden at hun vågnede.

    Tillykke med ungen btw ;)

    • @letrasetOP
      link
      English
      18 days ago

      Tusind tak!

      Ja, de er alle forskellige, de små øgler, hvilket gør det noget svært at sige hvad der er det rigtige. Det er også derfor mine synsninger, synes jeg selv, er så fandens gode ((:

      Vores nummer to lader til at kunne sove igennem det meste, men sjovt nok kun om dagen. Nattesøvnen, såvel vores som deres, er lidt sværere at få success med indtil videre. Det kommer jo nok hen af vejen. Det gjorde det i hvert fald med den første.