• UnderbroenOP
    link
    fedilink
    arrow-up
    10
    ·
    11 months ago

    Jeg er virkelig ikke fan af projekt moderaterne, men samtidig er det her virkelig (endnu) et område, hvor der trænger til at blive ryddet op i regeljunglen. Det virker absurd at vi på den ene side har behov for arbejdskraft og på den anden side har et hav af regler, som i praksis umuliggør ansættelsen af kvalificeret arbejdskraft. Having said that, er det stadig vigtig, at det sker på danske overenskomster, så vi ikke underminerer eksisterende lønstrukturer.

    • RedFoxDK
      link
      fedilink
      arrow-up
      8
      ·
      11 months ago

      Det skulle ikke undre mig at reglerne er blevet lavet så idiotisk, at det næsten umuliggør det. Personligt tror jeg selv det er de 20 års politisk beslutninger, om at stoppe folk fra udlandet om at komme ind (DF kan nok tage en større del af den ære).

      Når det så er sagt, kan jeg frygte lidt at vores politikker og virksomheder kunne ville gøre det, da markedet til en hvis grad, er blevet til arbejdstageres fordel.

      Når vores statsminister køre forrige dimission stats og vilkår, med bl.a begrundelsen “Det skal ikke være lystbetonet at gå på arbejde”, så ser jeg ikke positivt på sådan nogle lovændringer

      • UnderbroenOP
        link
        fedilink
        arrow-up
        3
        ·
        11 months ago

        Det er præcis den samme frygt jeg sidder med. Det bliver sikkert et forslag, som i det store hele hjælper arbejdsgiverne, men indtil det er sikkert vil jeg være positiv (ish).

        • RedFoxDK
          link
          fedilink
          arrow-up
          9
          ·
          11 months ago

          Man kan kalde mig pessimist, men baseret på Regeringens partiernes tidligere historik, af nyere tid, så har jeg ikke ligefrem en positiv tilgang til det.

          Mit indtryk af danske virksomheder, er de helst ville havde tingene som nemligt som muligt, fremfor tænke mere langsigtet

  • letraset
    link
    fedilink
    arrow-up
    6
    ·
    11 months ago

    Læste det som Moderatorerne (moderators) ville sørge for udenlandsk arbejdskraft, og skulle lige til at kommentere “hvordan vil i finde udenlandsk arbejdskraft der kan dansk, til at moderere feddit.dk?”

    Snupper lige en øl mere.

    • UnderbroenOP
      link
      fedilink
      arrow-up
      5
      ·
      11 months ago

      Skål! Løkke siger der er masser af folk i Filippinerne, som gladeligt vil moderere reddit.dk.

  • UnderbroenOP
    link
    fedilink
    arrow-up
    4
    ·
    11 months ago

    **Det må ikke tage mere end en måned, når udenlandsk arbejdskraft skal have godkendt deres opholds- og arbejdstilladelse i Danmark.

    Sådan lyder budskabet fra Moderaterne, som vil sikre, at danske virksomheder nemmere og hurtigere kan drage fordel af arbejdskraft fra lande uden for EU.

    »Vi har et erhvervsliv, der står og mangler arbejdskraft, og som i særdeleshed gerne vil have udenlandsk arbejdskraft de steder, hvor det er relevant. Og så er det jo ærgerligt, hvis vi har en sagsbehandling, der trækker det i langdrag, når man som erhvervsdrivende står og mangler nogle specifikke medarbejdere her og nu«, siger fungerende politisk ordfører for Moderaterne Henrik Frandsen.

    Han understreger, at partiet ikke har et færdigt løsningsforslag, men foreslår, at man kigger på de proceskrav, der gør, at sagsbehandlingen ofte trækker ud.**