• UnderbroenOP
    link
    fedilink
    arrow-up
    5
    ·
    1 year ago

    7 af 10 daginstitutioner i København og Aarhus har gjort det samme [indført forbud mod skærme, når børn bliver afhentet], viser en rundspørge, som Politiken Research har gennemført. Blandt 168 institutioner i landets to største kommuner har 69 procent svaret, at de inden for de seneste 5 år har informeret forældre om vigtigheden af at lade deres telefoner blive i lommen og være nærværende, når de afleverer eller henter deres børn. Det mest typiske er at informere via sedler eller skilte i institutionen samt i direkte dialog med forældrene.

    »Vi har taget direkte fat i de forældre, som havde svært ved at lade telefonen ligge, og vi har også sat seddel op på døren«, lyder det fra en institution i Aarhus.

    I rundspørgen, der metodisk har karakter af en stikprøve, svarer 19 procent, at personalet en til flere gange dagligt oplever forældre, der har opmærksomheden rettet mod deres telefon, når de afleverer eller henter. 33 procent siger, det sker en til flere gange om ugen.

    Blot 1 af 10 siger, at adfærden aldrig forekommer. I de tilfælde er det ofte, fordi institutionen har en skrap nultolerancepolitik.

    • bstix
      link
      fedilink
      English
      arrow-up
      4
      ·
      1 year ago

      informere via sedler eller skilte

      Jeg husker alle skiltene fra børnehaven. Man kunne dårligt nok komme ind ad døren for alle de “HUSK!!! at vaske hænder, tage sko af, parkeringspladsen er til bussen, der er lus, psykologisk rådgivning, udflugt på torsdag, sund mad, anti-mobning, nyt personale, ingen plastikposer, glemte madpakker, etc.etc.”

      Dertil kommer Aula, som også består af sidevis af huskeregler, aftaler, og alt muligt andet mere eller mindre ligegyldigt information.

      Det bliver ikke læst. Det fungerer bare ikke i en travl hverdag.

      Det er super at de har taget dialogen med enkelte forældre, men de har seriøst er problem med kommunikationen.

      • UnderbroenOP
        link
        fedilink
        arrow-up
        4
        ·
        1 year ago

        Haha vi har talt om præcis det samme! Der er såååå mange påbud til forældrene og så lidt positiv kommunikation. Man kun virkelig godt ønske sig en simplificeret kommunikationsstrategi.