• mifan
    link
    911 months ago

    “Og Danmark vil kigge ind i et klima som det i Canada.”

    Det var alligevel en ret bred vejrmelding.

    “- Det er en meget provokerende konklusion baseret på et datagrundlag, som har store begrænsninger. Det er min umiddelbare vurdering, siger Steffen Malskær Olsen, klimaforsker med speciale i havstrømme”

    Der er tilsyneladende ikke enighed om panikken, og for menigmand er der nok også svært dels at forstå konklusionen og måske endnu sværere at forstå konsekvenserne.

    • @President_PyrusOPM
      link
      811 months ago

      Helt generelt er det nok svært for menigmand at forstå konsekvenserne af klimaforandringerne.

  • @President_PyrusOPM
    link
    611 months ago

    Det bliver nok ikke The day after Tomorrow, men det er nu alligevel bemærkelsesværdigt at global opvarmning på sigt vil give os lavere temperaturer her i Nordeuropa.

    • @letraset
      link
      4
      edit-2
      11 months ago

      Konsekvenserne er, at hvis vi ikke også havde global opvarmning, så ville det blive betydeligt koldere i Vesteuropa og Skandinavien. Det ville blive et klima, der minder om klimaet i Alaska, siger Peter Ditlevsen til Ritzau.

      Jeg forstår det som, at hvis vi ikke sideløbende havde en global opvarmning, så ville det blive koldere i Vesteuropa og Skandinavien. Indrømmet, jeg har ikke læst studiet (der linkes til fra artiklen), men ovenstående citat virker som om det er taget ud af kontekst, synes jeg. Vi har i øjeblikket global opvarmning, så hvad er effekten af kollapset af den thermohaline cirkulation og global opvarmning i parallelt speed run?

      Jeg må nok bare læse artiklen i stedet for klynke over min dårlige forståelse af artiklen.

      Under alle omstændigheder, interessant. Jeg lærte om den thermohaline cirkulation da jeg læste, og blev fremhævet som denne positive feedback mekanisme der, hvis den ændrer sig, meget hurtigt kan få meget stor indflydelse på rætti mange ting.

      • @President_PyrusOPM
        link
        511 months ago

        Min forståelse (ikke fra artiklen, men fra tidligere artikler) er at effekten af en svækket golfstrøm ikke er nok til at opveje den globale opvarmning i Nordeuropa. Det skal dog så også siges at det ikke er indenfor mit eget studie, så jeg kan meget vel tage fejl.

        • @letraset
          link
          411 months ago

          Ah, ja det kan være det er sådan det skal forstås. Det skader nok heller ikke mig, at læse lidt mere om det inden jeg klynker alt for meget mere.

          • @President_PyrusOPM
            link
            611 months ago

            Den gamle lærdom fra programmeringsverdenen er, at hvis man har et spørgsmål, så skal man stille spørgsmålet og så give et forkert svar med en falsk profil. Så skal man nok få gode svar (og rettelser) på spørgsmålet.

            Så klynk du endelig lidt mere inden du læser op :D

            • @letraset
              link
              511 months ago

              Det der, det er jo genialt.

              … opretter i al hast en falsk profil på en anden instans