• @letraset
    link
    4
    edit-2
    11 months ago

    Konsekvenserne er, at hvis vi ikke også havde global opvarmning, så ville det blive betydeligt koldere i Vesteuropa og Skandinavien. Det ville blive et klima, der minder om klimaet i Alaska, siger Peter Ditlevsen til Ritzau.

    Jeg forstår det som, at hvis vi ikke sideløbende havde en global opvarmning, så ville det blive koldere i Vesteuropa og Skandinavien. Indrømmet, jeg har ikke læst studiet (der linkes til fra artiklen), men ovenstående citat virker som om det er taget ud af kontekst, synes jeg. Vi har i øjeblikket global opvarmning, så hvad er effekten af kollapset af den thermohaline cirkulation og global opvarmning i parallelt speed run?

    Jeg må nok bare læse artiklen i stedet for klynke over min dårlige forståelse af artiklen.

    Under alle omstændigheder, interessant. Jeg lærte om den thermohaline cirkulation da jeg læste, og blev fremhævet som denne positive feedback mekanisme der, hvis den ændrer sig, meget hurtigt kan få meget stor indflydelse på rætti mange ting.

    • @President_PyrusOPM
      link
      511 months ago

      Min forståelse (ikke fra artiklen, men fra tidligere artikler) er at effekten af en svækket golfstrøm ikke er nok til at opveje den globale opvarmning i Nordeuropa. Det skal dog så også siges at det ikke er indenfor mit eget studie, så jeg kan meget vel tage fejl.

      • @letraset
        link
        411 months ago

        Ah, ja det kan være det er sådan det skal forstås. Det skader nok heller ikke mig, at læse lidt mere om det inden jeg klynker alt for meget mere.

        • @President_PyrusOPM
          link
          611 months ago

          Den gamle lærdom fra programmeringsverdenen er, at hvis man har et spørgsmål, så skal man stille spørgsmålet og så give et forkert svar med en falsk profil. Så skal man nok få gode svar (og rettelser) på spørgsmålet.

          Så klynk du endelig lidt mere inden du læser op :D

          • @letraset
            link
            511 months ago

            Det der, det er jo genialt.

            … opretter i al hast en falsk profil på en anden instans