Det er mandag, mine bekendte. Inspireret af https://feddit.dk/post/257712

På hedengangne dailyrush havde vi et par populære tråde, en hvor man kunne skrive, hvad man lige havde set af film og serier, og en anden med hvad man lige havde læst, og endnu en til spil man lige havde spillet.

Én ugentlig tråd med titlen “jeg har lige læst/set/spillet/hørt”, og så kunne man ellers give sin uforbeholdne mening om alt fra film og spil til podcasts og bøger.

Denne stickytråd oprettes automatisk af botten hver mandag kl. 7, hvis intet er forkert. Eventuelle ændringer kan forkomme.

  • @KlorofylM
    link
    114 months ago

    Har været til Lego konvention med ungerne i Bella Centret. Det var sgu en fed dag med meget leg og inspiration og et smugkig på kommende legobyggesæt. Mine unger var totalt opslugte fra klokken 10 da de åbnede og til klokken 17 da de lukkede.

    Vil klart anbefale andre børnefamilier at prøve det til næste år. Den eneste kritik jeg har, er at maden som man et eller andet sted er indirekte tvangsindlagt til at købe, er træls og alt for dyr.

  • @President_PyrusM
    link
    84 months ago

    Jeg hører Harry Potter oplæst af Stephen Fry for hundredesyttende gang. Jeg er næsten færdig med Order of the Phoenix.

      • @President_PyrusM
        link
        54 months ago

        Hans oplæsning af The Hitchhiker’s guide to the Galaxy er også genial. Desværre har han kun læst den første af dem op.

        • @renard_roux@beehaw.org
          link
          fedilink
          6
          edit-2
          4 months ago

          Kan også varmt anbefale hans audiobook-only Mythos og efterfølgeren Heroes.

          Der er noget helt fantastisk ved at få genfortalt græsk mytologi af Fry 😊

          Ser netop nu at der er kommet en tredje bog i serien, Troy! Så ved jeg hvad jeg skal “læse” efter A Desolation Called Peace 😍

          • @President_PyrusM
            link
            34 months ago

            Den tror jeg ryger direkte på lyttelisten. Jeg har altid elsket Percy Jackson, så det kan kun være godt!

  • @Jramskov
    link
    8
    edit-2
    4 months ago

    Har lige læst “Nærmest fri: Min vej ud af mørket” af Daniel Rye hvor han fortæller om livet efter at have været gidsel hos Islamisk stat. Tilfældigt link til bogen: https://www.williamdam.dk/naermest-fri__3503844

    Er også næsten færdig med at gense “Band of Brothers”. Sjovt nok nu tilgængelig på Netflix selvom det er en HBO serie. Det er stadig en helt fantastisk serie. Synes ikke den nye “Masters of the Air” (på ATV+) indtil videre er nær så god. The Pacific (kom engang efter Band of Brothers, er også ganske god).

    • @Underbroen
      link
      44 months ago

      Har du hørt Dead Eyes podcasten? Den har virkelig givet mig lidt til et gense Band of Brothers; virkelig underholdende podcast!

      • @Jramskov
        link
        24 months ago

        Nej, den har jeg ikke hørt om, tak for tip 👍

  • @EvilCartyen
    link
    84 months ago

    Jeg har fået en virkeligt dum idé; jeg vil skrive en historisk rollespilscampaignsetting baseret på en specifik periode i det Østromerkse kejserriges historie. Så lige nu er det alt hvad jeg læser om…

    • @SorteKaninMA
      link
      44 months ago

      Kender det alt for godt… jeg spillede meget papirrollespil engang men har lagt det lidt fra mig da det simpelthen tog så meget af min tid 😅.

      • @EvilCartyen
        link
        44 months ago

        Jeg spiller ikke engang, jeg synes bare det kunne være sjovt at skrive det fordi der er potentiale for nogle fede campaigns i en setting meget få ved noget om.

  • @Underbroen
    link
    44 months ago

    Jeg er gået i gang med Hanya Yangiharas Til Paradis, men det holder lidt hårdt; det går lidt for langsomt pt. Som ren eskapisme læser jeg første bind af R. F. Kuangs Poppy War ved siden af; den er væsentlig hurtigere og mere elementært spændende.

    • @dolle
      link
      34 months ago

      Ej hvor pudsigt, jeg har lige færdiggjort “A little life”, også at Yangihara

      • @Underbroen
        link
        24 months ago

        Hvad synes du om den? Som har forstået det er “A little life” gennembruddet og et lille mesterværk. Er den værd at læse?

        • @dolle
          link
          24 months ago

          Hov, så ikke at du havde skrevet, beklager.

          Ja, den er helt bestemt værd at læse, og jeg fik læst den på kun et par uger, selvom det er noget af en moppedreng. Den deler vandene lidt, og der er nogen der mener at den er urealistisk på forskellige parametre. F.eks. fordi der er en karakter der er dybt plaget af selvskadende adfærd, men samtidig klarer sig ekstremt godt akademisk. Jeg synes ikke at det gør noget, og det ødelagde ikke på nogen måde oplevelsen for mig. Historien er drevet af detaljerede beskrivelser af hovedpersonernes følelser efterhånden som de ældes fra 20’erne og op i 50’erne, og den del fungerer virkelig godt. Den er også godt skrevet, og man keder sig sjældent.

  • @SorteKaninMA
    link
    34 months ago

    Så Suzume for anden gang. Jeg håber aldrig Makoto Shinkai stopper med at lave film, de er fantastiske. Langt bedre end Ghiblis anime-film vil jeg ligefrem sige.

    • @Underbroen
      link
      34 months ago

      Hmm… Det lyder ikke helt dumt, den ryger på læselisten!