• @TDCN
    link
    74 months ago

    Endelig nogle gode nyheder… Keep it coming

  • @President_PyrusM
    link
    64 months ago

    Jeg er selv organdonor, men jeg bryder mig ikke om automatisk ja til organdonation. Det fratager grundlæggende en selvbestemmelse over egen krop, hvilket jeg mener er et meget farligt skråplan at træde ud på. En bedre model (også end den vi har i dag) synes jeg ville være tvungen stillingtagen, hvor man skal have taget stilling for at få nyt eller fornyet kørekort eller pas for eksempel.

    • @SorteKaninOPMA
      link
      64 months ago

      Det fratager grundlæggende en selvbestemmelse over egen krop

      Jeg forstår godt hvor du kommer fra og kan godt respektere det synspunkt, men jeg er uenig fordi jeg egentlig synes at “selvbestemmelse over egen krop” (i hvert fald når det kommer til organdonation) godt kan stoppe når man er død. På det tidspunkt må man vel være ligeglad og det forhindrer jo ikke at man bliver begravet et bestemt sted eller sat til hvile på en bestemt måde, det behøver man jo ikke sine organer for at gøre.

  • @LiveFromDK
    link
    64 months ago

    Det må vel være en af de mest positive ting indtil videre der er kommet ud af SMV. Hvis det reelt betyder noget for folk ikke at skulle donere, så er der så mange chancer til at sige nej.

    • @farsinuce
      link
      24 months ago

      Endelig. Har set frem til dette siden første borgerforslag for år tilbage.

  • Ben
    link
    4
    edit-2
    4 months ago

    “I dag har to ud af tre voksne danskere taget stilling til, om de vil være organdonorer”
    Det overrasker mig at en så stor en del af befolkningnen har tager stilling til det. De venner jeg har talt med omkring organ donation, har for det meste ikke tænkt over det.

    • @SorteKaninOPMA
      link
      34 months ago

      Jeg var også ret overrasket, jeg troede det var meget lavere. Men stadig fint at “tvinge” den sidste tredjedel til at tage stilling :)

  • @cosmicrookie@lemmy.world
    link
    fedilink
    44 months ago

    Hvis man ikke har taget stilling, burde lægen eller apoteket spørge næste gang man scanner sit sygesikring. Eller næste gang man bruger mitID