For transparens laver jeg hver måned et indlæg om Feddit.dks finanser og andet af relevans.

I januar måned modtog Feddit.dk 865 kroner i donationer, fra @President_Pyrus@feddit.dk, @farsinuce@feddit.dk, @gloriousspearfish@feddit.dk, @countstex@feddit.dk og et par anonyme donorer. Tak for det 🙂.

De 865 kroner overstiger de månedlige udgifter på 413 kroner. Derved er kassebeholdningen steget til 4570 kroner hvilket giver en “runway” på lige over 11 måneder.

Man kan donere til Feddit.dk gennem Liberapay (https://da.liberapay.com/Feddit.dk/). Man er også meget velkommen til at støtte Feddit.dk ved at være en aktiv bruger og/eller fortælle andre om siden. Især det at fortælle andre om Feddit.dk er vigtigt for at få flere brugere.

Billedlagring og opdatering til Lemmy 0.19.3

Billedlageret blev flyttet den anden dag til Backblaze B2 og det gik heldigvis fint. Det har heller ikke ændret betydeligt på udgifterne, da den relativt lille mængde af billeder der lagres lige nu nærmest ikke koster noget (det er kun omkring 50 GB, men støt stigende). Næste punkt på dagsordenen vil være at opgradere til Lemmy 0.19.3, hvilket vil bringe nogle nye features. Jeg håber at få det gjort her i weekenden.

Som altid kan man stille spørgsmål ved at skrive i kommentarne eller i privatbesked.

  • @TDCN
    link
    65 months ago

    Vil det være muligt at lave server-side billedkomprimering for at gøre det lettere for os brugere at uploade billeder. Da billedstørrelsen på moderne mobiler ofte er mange MB og grænsen for upload betydeligt mindre er det besværligt at skulle komprimere billerne selv på telefonen til en “ukendt” størrelsesbegrænsning. Det ville gøre det betydeligt nemmere hvis serveren automatisk komprimere for store billeder til en passende størrelse.

    • @SorteKaninOPMA
      link
      45 months ago

      Tror ikke det er muligt lige nu - men jeg kunne nok godt sætte grænsen for billeder op nu hvor det bruger object storage. Tror du 5MB ville være nok?

      • @TDCN
        link
        65 months ago

        5 MB er rigeligt vil jeg mene. Det er også nemmere at komprimere ned til uden at det hele bliver til minecraft. Men under 1000kB som det vidst er nu er mere vanskeligt.

        • @SorteKaninOPMA
          link
          65 months ago

          Okay jeg har sat grænsen op til 5MB :)

          • @KlorofylM
            link
            25 months ago

            5 mb lyder mega nice. De fleste billeder fra mobil burde være under dette.

      • @Grippler
        link
        5
        edit-2
        5 months ago

        Jeg tænker umiddelbart at 5mb er fint, mine billeder (fra telefonen) er i hvert fald under 5mb allesammen.