Er der nogen af jer der bruger Kagi der har prøvet at få knap-så-techsavvy familimedlemmer med over på den?

Hvordan har de taget imod skiftet? Har de sværere ved at finde ting på den danske del af nettet?

  • @DreadPotato@sopuli.xyz
    link
    fedilink
    7
    edit-2
    5 months ago

    Jeg har forsøgt at få min kone til at gå mere op i det, men hun er ekstremt ligeglad og har valgt total apati ifht. digitalt privatliv… “De ved alt allerede så det kan ikke betale sig at gøre noget og jeg gør derfor ingenting”

    Jeg bruger dog heller ikke selv Kagi mere, men mest fordi det var nærmest umuligt for mig at finde hvad jeg ledte efter, specielt hvis det er lokalt/regionalt (dansk). Jeg kan godt forstå at folk med mindre teknisk snilde, eller manglende interesse ikke gider det ekstra besvær med noget så banalt som internet søgninger. Jeg ville gerne betale for en god privat søgemaskine, men det Kagi leverer passer ikke til mit behov desværre.

    • @Jramskov
      link
      35 months ago

      Ærgeligt, men nok ikke overraskende at der er ting som Kagi ikke er så god til at finde. Generelt synes jeg Google er blevet ringere og ringere. Den første side er jo praktisk talt reklamer, “promoted results” osv. Personligt er det yderst sjældent jeg har haft grund til at skifte over til Google for at finde noget og jeg har brugt Kagi i mere end et år nu.

      • @DreadPotato@sopuli.xyz
        link
        fedilink
        4
        edit-2
        5 months ago

        Ja google er totalt ubrugeligt, de giver dig ikke hvad du reelt søger efter. Du får reklamer først og derefter ting de meneer at den demografiske gruppe de har proppet dig ned i gerne vil se.

        Jeg bruger DDG, som jo egentlig bare er Bing, men uden telemetri. Ikke perfekt, men det fungerer bedre for mig end kagi, til hverdagsbrug.

  • @dybber
    link
    55 months ago

    Hvorfor ikke DuckDuckGo? Kagi er vel netop mest lavet til de ret teknisk kyndige, som jeg forstår deres målgruppe?

    • @SorteKaninMA
      link
      3
      edit-2
      5 months ago

      Jeg har personligt prøvet at få min kone til at bruge DDG og resultaterne er bare ikke lige så gode. Jeg ved det også selv, jeg synes heller ikke de er lige så gode men jeg er villig til at bruge det selvom jeg 25% af tiden skal ty til Google alligevel.

      Bruger DDG ikke også bare Bing bagved? Det er vel ikke meget bedre.

      • @alfenstein@beehaw.org
        link
        fedilink
        dansk
        35 months ago

        Jeg ved godt at mange siger at de bruger DDG og går over til Google en gang imellem, men jeg har brugt DDG i mange år nu og til mit forbrug føler jeg at DDG har givet mig bedre resultater end Google. Hvis der er noget jeg ikke kan finde på DDG kan jeg som regel heller ikke finde det på Google. Men det er måske bare fordi at jeg har vænnet mig så meget til at søge med DDG? Er det en ting at man søger anderledes på det forskellige søgemaskiner?

      • @dybber
        link
        35 months ago

        Jeg ved ikke om de bruger Bing bagved.

        Måske er det bare tilvænning? Jeg har brugt DDG som min primære søgemaskine i to år og det er meget meget sjældent jeg har behov for at hoppe over på Google længere. I starten gjorde jeg det meget. Til kortsøgninger bruger jeg dog Apple Maps.

    • @Jramskov
      link
      35 months ago

      Hvordan har du fået den opfattelse?

    • @nisOP
      link
      25 months ago

      Jeg har selv brugt DDG i lang tid, men synes også deres resultater sander mere og mere til med ubrugelige resultater.

      Jeg oplever ikke Kagi som mere teknisk end de andre. Faktisk måske mindre da “små” sider har lettere ved at blive fundet i Kagi.

    • @farsinuce
      link
      2
      edit-2
      5 months ago

      Hellere Startpage end DuckDuckGo. De kan nogenlunde det samme, men Startpage er europæisk. 🎺

      Edit: Jeg må se mig korrigeret, efter at have spurgt en sprogmodel - de to søgemaskiner er ikke nogenlunde ens:

      • DuckDuckGo: It combines information from multiple sources like Bing and its own database to provide search results, ensuring privacy by not tracking you.
      • Startpage: It sends your search queries to Google anonymously, giving you Google’s search results without any tracking or profiling.

      Ergo bør Startpage virke bedre end DDG i @SorteKanins tilfælde.

      Spoiler

  • @Jramskov
    link
    55 months ago

    Jeg har skiftet konen og knægten over på Kagi og har ikke fået nogen klager :)

    • @nisOP
      link
      25 months ago

      Godt at høre 🙂

  • @farsinuce
    link
    35 months ago

    Bruger ofte ChatGPT-4, når jeg søger efter svar på noget. Senest er jeg givet mig i kast med Perplexity og betale for deres Copilot. Den virker til at være mere grundig til online søgninger end ChatGPT.

    Den kan godt forstå dansk, men den svarer kun på engelsk, og dens kildehenvisninger er engelske. Skærmbillede: https://files.catbox.moe/6dnbvx.png

    Login til ChatGPT-4 (Plus)

    Til jer, som ønsker at prøve den betalte ChatGPT-løsning, så er den delte konto, jeg satte op, tilgængelig to uger endnu. Login her: https://feddit.dk/comment/5098534

    • @SorteKaninMA
      link
      35 months ago

      Jeg kan godt forstå idéen med at bruge AI til at søge igennem sider for dig, men det åbner bare endnu mere for Pandora’s æske i forhold til manipulation af resultater og viden.

      Det er allerede problematisk at Google skubber ting op når der bliver betalt penge for det, eller skubber ting med masser af reklamer op (for det tjener Google penge på). At man så samtidig har en AI til at filtrere gennem de resultater med et ukendt lag af bias, det synes jeg bliver meget problematisk.

      Man snakker meget om at det er vigtigt med kritisk tænkning osv i disse dage, men hvordan skal det være muligt hvis alt det information vi får er fodret først gennem søgemaskinens grådige præferencer og derefter igennem den “”“100% neutrale”“” AI?

      • @farsinuce
        link
        3
        edit-2
        5 months ago

        God pointe om AI og søgninger. Det er sandt, at sprogmodellerne ikke er fejlfri - der er altid en form for bias, ligesom med de mennesker, som står bag. Men det betyder ikke, at vi skal afvise AI helt. Det lyder måske naivt, men jeg tænker, det handler om at bruge teknologien klogt.

        Med sprogmodellerne får vi adgang til dybdegående information og nye perspektiver, der beriger vores egen forståelse. Selvfølgelig skal vi være kritiske og opmærksomme på bias, men det samme gælder for enhver information, uanset teknologien bag. *Jeg vil medgive, at black-box-problemet spiller en særlig rolle her.

        AI ændrer måden, vi søger på, men det er op til os at bruge den fornuftigt. Jeg er ikke blind for, at bagsiden meget vel kan omfatte misinformation og manipulation på sterioder. Men jeg ser forsiden som et værktøj, der supplerer vores kritiske tænkning, ikke erstatter den.

        Helt lavpraktisk har jeg f.eks. lige rettet mig selv i mit udsagn om, at DDG og Startpage fungerede ens.

    • @nisOP
      link
      35 months ago

      Jeg bruger også ChatGPT, og har brugt Github Copilot, og tester nu Jetbrains AI på arbejdet.

      ChatGPT er god hvis man skal have svar på et spørgsmål.