Er der nogen af jer der bruger Kagi der har prøvet at få knap-så-techsavvy familimedlemmer med over på den?

Hvordan har de taget imod skiftet? Har de sværere ved at finde ting på den danske del af nettet?

  • @farsinuce
    cake
    link
    35 months ago

    Bruger ofte ChatGPT-4, når jeg søger efter svar på noget. Senest er jeg givet mig i kast med Perplexity og betale for deres Copilot. Den virker til at være mere grundig til online søgninger end ChatGPT.

    Den kan godt forstå dansk, men den svarer kun på engelsk, og dens kildehenvisninger er engelske. Skærmbillede: https://files.catbox.moe/6dnbvx.png

    Login til ChatGPT-4 (Plus)

    Til jer, som ønsker at prøve den betalte ChatGPT-løsning, så er den delte konto, jeg satte op, tilgængelig to uger endnu. Login her: https://feddit.dk/comment/5098534

    • @SorteKaninMA
      link
      35 months ago

      Jeg kan godt forstå idéen med at bruge AI til at søge igennem sider for dig, men det åbner bare endnu mere for Pandora’s æske i forhold til manipulation af resultater og viden.

      Det er allerede problematisk at Google skubber ting op når der bliver betalt penge for det, eller skubber ting med masser af reklamer op (for det tjener Google penge på). At man så samtidig har en AI til at filtrere gennem de resultater med et ukendt lag af bias, det synes jeg bliver meget problematisk.

      Man snakker meget om at det er vigtigt med kritisk tænkning osv i disse dage, men hvordan skal det være muligt hvis alt det information vi får er fodret først gennem søgemaskinens grådige præferencer og derefter igennem den “”“100% neutrale”“” AI?

      • @farsinuce
        cake
        link
        3
        edit-2
        5 months ago

        God pointe om AI og søgninger. Det er sandt, at sprogmodellerne ikke er fejlfri - der er altid en form for bias, ligesom med de mennesker, som står bag. Men det betyder ikke, at vi skal afvise AI helt. Det lyder måske naivt, men jeg tænker, det handler om at bruge teknologien klogt.

        Med sprogmodellerne får vi adgang til dybdegående information og nye perspektiver, der beriger vores egen forståelse. Selvfølgelig skal vi være kritiske og opmærksomme på bias, men det samme gælder for enhver information, uanset teknologien bag. *Jeg vil medgive, at black-box-problemet spiller en særlig rolle her.

        AI ændrer måden, vi søger på, men det er op til os at bruge den fornuftigt. Jeg er ikke blind for, at bagsiden meget vel kan omfatte misinformation og manipulation på sterioder. Men jeg ser forsiden som et værktøj, der supplerer vores kritiske tænkning, ikke erstatter den.

        Helt lavpraktisk har jeg f.eks. lige rettet mig selv i mit udsagn om, at DDG og Startpage fungerede ens.

    • @nisOP
      link
      35 months ago

      Jeg bruger også ChatGPT, og har brugt Github Copilot, og tester nu Jetbrains AI på arbejdet.

      ChatGPT er god hvis man skal have svar på et spørgsmål.