• TDCN
    link
    fedilink
    arrow-up
    5
    ·
    7 months ago

    Jeg har stadig en stærk mistanke om at der er STORE systemiske fejl i deres vurderings algoritmer. Gad godt vide hvilken gang Spaghetti kode der står for så vigtige vurderinger. En fuldautomatisk algoritme som har så stor effekt på vores liv burde blive open sourceed så ALLE kan se hvad der påvirker vores vurderinger og hvorden dataene behandles og vægtes.

    • leds
      link
      fedilink
      arrow-up
      4
      ·
      7 months ago

      Det ville være skønt hvis de kunne bruge modellen til at lave en simpler version som er fuldstændigt gennemsigtig. Jeg mener at lave en “best fit” med lineare parametre. Vurdering = 793 * vindue areal + 0,13 * gennemsnit i gaden + 7,385 / afstand til hav - 9765 / afstand til motorvej + tusend andre parametre. På denne mode kan alle forstå deres vurdering og klage over det. Problemet er bare at det vil nok vise nogen socialt uacceptable parametre.

      • TDCN
        link
        fedilink
        arrow-up
        3
        ·
        7 months ago

        Så simpelt behøver det vel heller ikke at være, men forstår hvad du mener. Det hele handler vel om et stort kompromis, men så længe det er en “black box” så bliver jeg kun mere forarget.

      • Marand
        link
        fedilink
        arrow-up
        3
        ·
        7 months ago

        Jeg er med dig, men jeg tror heller ikke de kommer til at offentliggøre noget som helst, fordi folk bliver sure lige meget hvad. Det er i min optik en umulig opgave algoritmisk at bestemme ca. hvad en grund er værd fra år til år. Det kan jo også skifte på et øjeblik, hvis der flytter en rockerborg ind ved siden af eller en truet frø bliver fundet på grunden. Er glad for at jeg ikke arbejder ved vurderingsstyrelsen disse dage, de har godt nok trukket lorten.

  • pytmand
    link
    fedilink
    arrow-up
    3
    ·
    7 months ago

    Forklaringen jeg hørte synes jeg faktisk gav mening. At der var indsat et loft som vurderingerne ikke kunne gå over. Men vurderingerne lyder stadig helt skæve…