• king_link1
    link
    106 months ago

    Som nuværende studerende så synes jeg de skærer meget ned på dem som skal være “landets fremtid”. Jeg tror godt man kan skære i mange af uddannelserne uden at man mister det store men, det er bare en skam at det er os studerende som ofte står for skud.

    • @SorteKaninOPMA
      link
      76 months ago

      Ja jeg tror desværre også det er en kortsigtet strategi. Det vil spare på den korte bane men der vil være en usynlig regning med renter langt ud i fremtiden.

  • @ArcticDagger
    link
    86 months ago

    I sparede SU-udgifter er der et provenu på omkring 380 millioner, som vi mødes igen med de partier, vi arbejder videre med, og ser, hvordan vi kan anvende til gode formål, siger uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund (M).

    Så hvad er grunden til at det sidste år skal spares væk? Det øjensynligt ikke grundet dårlig økonomi. Er det ideologisk?

    Jeg synes ikke, at det er en god idé, men man kan da håbe, at det ad omveje kan blive ført tilbage til universiteterne

    • @Underbroen
      link
      36 months ago

      Jeg tror ideologisk er én måde at se det på, men det er primære er vel at gøre universitetet mindre attraktivt i forhold til eks. mellemlange uddannelser som lærer- og pædagoguddannelsen. En slags meget lidt subtil nudging.

      Jeg tror desværre ikke, det ender tilbage ved universiteterne, men snarere i den hårdtprøvede folkeskole.

      • @ArcticDagger
        link
        36 months ago

        Tak, så er der da i hvert fald en pointe med galskaben. Du har nok ret i, at det ikke ender hos uni…

  • antoniovr
    link
    fedilink
    56 months ago

    @SorteKanin jeg tror, at det var den eneste grund til at gøre masteruddannelserne kortere end før. Der var ingen uddannelse grunde

  • @Error404
    link
    dansk
    4
    edit-2
    6 months ago

    Jeg bliver, så trist og skuffet… Hvorfor?

    Hvad kommer det her til, at betyde for folk der har et handicap som gør, at de ikke kan tage en uddannelse på normaltid? Inklusiv mig selv.

    Er det her gaven, for at jeg og alle mine andre venner der valgte at, offer deres bedste ungdomsår… i to års lock-down. Der ødelagde mit mentale helbred, og jeg stadig kæmper med de senfølger af den lock-down. Jeg har ikke råd til at lave, fejl nu… Jeg kan ikke overskud én gæld. Jeg er allerede bagud.

    De har også, totalt skæret dagpengene væk, og jeg som handicappet skal allerede kæmpe ekstra meget, for at få en fod, ind på arbejdsmarkedet.

    Det vil betyde, at jeg kun kan, vælge det universitet i mit nærområde, da jeg ikke tør at satse på andet og fravælge muligvis. Det vil sige jeg skal bo hjemme til, jeg minimum er 26 år… Ikke det fedeste pga, jeg kan ikke tage en uddannelse på normaltid… Tager allerede ekstra tid, for at gennemføre min ungdomsuddannelse.

    Lad mig ikke starte på kandidat-reformen.

    Den her regeringen er så kortsigtet, og brugte Mette ikke selv ekstra tid, på sin uddannelse?

    Undskyld, min retorik… Jeg er bare så frustreret og træt af det her.

    Edit: Jeg holder håbet oppe, og håber at det ikke bliver gennemført efter næste folketingsvalg.

    • @SorteKaninOPMA
      link
      1
      edit-2
      6 months ago

      Hvad kommer det her til, at betyde for folk der har et handicap som gør, at de ikke kan tage en uddannelse på normaltid? Inklusiv mig selv.

      Der er allerede mulighed for at få forlænget SU i sådan et tilfælde og jeg antager at det stadig vil være en mulighed. Men forstår godt din frustration.

      EDIT: Det troede jeg i hvert fald, men nu kan jeg ikke finde noget på det. Men der er vist noget tillæg man kan få hvis man er handicappet.