• @bstix
    link
    English
    87 months ago

    Markedet skal lige modnes før end det bliver bedre tror jeg.

    Udfordringen er at det er uigennemskueligt. Det er en jungle af lejeaftaler og abonnementer uden indhold.

    Personligt har jeg købt ladeboksen for netop at slippe for det ævl. Det er selvfølgelig også dyrt i anskaffelse, men fan’me om jeg skal have abonnement på en stikkontakt. Det er jo i princippet nøjagtigt det samme som en oplader til en telefon - bare med en højere spænding.

    Den skal jo ikke have “service” og jeg vil heller ikke betale en ublu pris for at “frikøbe” den efter at have afdraget på den i årevis gennem et abonnement.

    Men det er noget rod alligevel. Strøm fra ét sted, boksen fra et andet, afgifts-fritagelses-abonnement fra et trejde og ude-fra-hjemmet-ladning i en fjerde app. Man skal holde tungen lige i munden og kende sine tal før det kan sammensættes optimalt.

    Det giver fint mening at samle det, men firmaerne som tilbyder samlede ladeløsninger ved godt hvordan de tjener på det. Fair nok, de skal også kunne tjene penge, og det gør de ikke på mig i øjeblikket.

    Den dag strømmen bliver billig nok til at de kan tilbyde “fri bil” på samme måde som “fri telefoni” så kan jeg måske overveje at købe abonnement, men i øjeblikket kræver det et stort kørselsbehov før det giver mening for mig at ofre så mange penge alene for at gøre det enklere.

    Det skal nok komme. Nogle af selskaberne må da brække nakken på det her cirkus hvor de krejler om småpenge for at komme ind på markedet.

  • @DreadPotato@sopuli.xyz
    link
    fedilink
    7
    edit-2
    7 months ago

    Hele setuppet med refusion af elafgift for strøm brugt til opladning af elbil er fuldstændig sindsygt.

    Fair nok at man ønsker at give tilskud til elbilisme, det har jeg ikke et problem med. Men hvorfor fanden skal det kræve et helt latterligt setup, hvor man skal betale en tredjepart (som formentlig ikke engang er ens elselskab eller netselskab) for at udbetale afgiften? For at den tredjepart så kan gå til SKAT for at få refunderet beløbet de har udbetalt til en. Det er jo et system der er udtænkt af en idiot.

    • @bstix
      link
      English
      47 months ago

      Jeg tror ikke nogen har udtænkt det på den måde med vilje. Det er opstået fordi det i forvejen er muligt for virksomheder at fratrække elafgiften, så det ville komme til at gå den vej uanset, når folk regnede den ud.

      Personligt synes jeg man burde fjerne muligheden for at fradrage afgiften for både virksomheder og private med elbil eller elvarme.

      Den rammer jo helt skævt når alle dem som bruger mest strøm slipper for afgiften. I flere år blev der tilmed givet skattefradrag til samtlige personer som “grøn check” på skatteopgørelsen for at udligne den stignende afgift, så reelt set er der ingen der nogensinde har betalt for elafgiften. Hvad skal man så med den…

      • @DreadPotato@sopuli.xyz
        link
        fedilink
        1
        edit-2
        7 months ago

        Jeg mener det giver fint mening at fritage elvarme delvist (de første 4MWh er jo stadig med fuld afgift) og elbiler for at fremme grøn omstilling. Ifht. elbiler kunne man jo bare lave et fradrag, der bruges millioner af kroner på at betale en mellemmand for en service der slet ikke burde være nødvendig.

        Men egentlig mener jeg afgift helt burde fjernes da den ikke tjener noget reelt formål. Tarifferne giver vel i den sammenhæng mere mening da de eftersigende har en adfærdsregulerende effekt der skulle få os til at bruge mindre uden for spidslast tidspunkter. Vi laver stadig mad, spiller computer, ser TV osv., som er de mest strømslugende ting i vores hjem (når man ser på antallet af kWh der bruges på det), mellem 17-21, fordi hvornår fanden skulle vi ellers gøre det!?

        • @bstix
          link
          English
          47 months ago

          Det kan vi også godt blive enige om. Jeg synes at enten skal alle eller ingen betale elafgift.

          Nettarif og transmission giver fint mening, for selvfølgelig skal vi deles om omkostningerne ved at have et distributionsnet.

          Men ja, sådan er det ikke.

  • @dybberOP
    link
    4
    edit-2
    7 months ago

    Generelt bør man ikke skulle købe ladeboks samme sted som man køber strømmen, man bør kunne skifte elaftale uden at skifte ladeboks.