• @ArcticDaggerOP
    link
    57 months ago

    Fra artiklen:

    Vi foretog et eksperiment, hvor vi viste højdepunkter fra henholdsvis mænds og kvinders professionelle fodboldkampe for mere end 600 forsøgsdeltagere.

    Vi bad gruppen, som bestod af 55 procent mænd og 45 procent kvinder, om at se 10 videoer og derefter vurdere spillernes præstationer i løbet af de målscorende kampe på en skala fra 1 til 5.

    I kontrolgruppen så og evaluerede forsøgsdeltagerne uredigerede videoer. For forsøgsgruppen slørede vi spillernes køn, hvilket gjorde det umuligt for deltagerne at skelne mændene fra kvinderne.

    Det gjorde vi ved at omhyggeligt gennemgå hvert eneste billede i hver video samt et program, som kunne sløre kroppene.

    Deltagere, der så de uredigerede højdepunkter, vurderede målene scoret af mænd betydeligt højere. Forskellen fordampede dog, når deltagerne, der så de redigerede videoer, ikke vidste, om de så mænd eller kvinder spille.

    Resultaterne holdt selv efter kontrol for demografi og uanset om de foretrak herre- eller damefodbold, og hvor ofte de så fodbold.

    Det er vanskeligt præcis at kvantificere effekten af denne bias, og disse typer eksperimenter har flere begrænsninger, som for eksempel fokus på højdepunkter og selve sløringen, der forhindrer os i at drage endelige konklusioner.

    Gender information and perceived quality: An experiment with professional soccer performance

  • mifan
    link
    57 months ago

    Interessant nok - uden at jeg rigtig ved, hvad den information skal bruges til.

    Der er et problem i, at det kun er højdepunkter, de har set. Mål er jo altid sjove at se, men problemet med kvindefodbold som publikumssport er, st niveauet er utroligt lavt, spillet er langsomt og der laves alt for mange fejl. Jeg ser selv en del kvindefodbold, for jeg vil gerne støtte op om at få det frem i verden, men man skal absolut se det som et andet produkt end herrefodbold, for i sammenligning blegner det.

    Jeg tager til BK Frems kampe i 3. Division indimellem, og selv her er niveauet bedre end de bedste kvindekampe. Det bliver svært at sælge produktet, hvis det skal sammenlignes med herrefodbold hele tiden.

    Hvis det skal blive godt, så skal men først acceptere, at det tager tid, og man ikke kan forcere det. Derudover synes jeg klubberne burde få arrangeret, at i videst muligt omgang lægge kvindekampene samme dag som herrerne. Jeg gider ikke tage til Brøndby både lørdag og søndag, men hvis kvindernes kamp lå et par timer før herrernes, så synes jeg en fodbolddag med flere kampe ville være mega fedt. Flere tilskuere til kampene, mere interesse og mere fokus kan måske med tiden højne kvindefodbold.

    Men det kommer ikke af sig selv eller af at pege fingre.

    • @ArcticDaggerOP
      link
      37 months ago

      Yes, det er en åbenlys anke ved studiet omend det stadig er interessant, at kvinderne spiller umiskendeligt fra mændene under højdepunkterne.

      Jeg er enig med dig i, at det nok er sundest, hvis sporten gror ud fra en naturlig interesse og en almen lyst til at se det. Derfor synes jeg også, at det er vigtigt og interessant at se på, hvilke holdninger og bias, der måtte i samfundet. For hvis folk vitterligt i gennemsnit ikke kan se forskel, så skal man da bare få købt nogle billetter til de kvindekampe 😄 de må unægteligt være billige end til mændenes

      • @cute_astronaut
        link
        37 months ago

        de må unægteligt være billige end til mændenes

        Det kommer an på hvor du ser fodbolden, jeg holder selv med HB Køge og ser alle deres hjemmekampe både mænd og kvinderne, og der koster billetterne det samme, der er så et sæsonkort der gælder til både mændene og kvinderne.

        Jeg er nu godt underholdt når jeg ser kvinderne spille, men det hænger nok også sammen med at de mere eller mindre vinder det hele, det har så være noget op af bakke på det sidste, men det skal nok komme igen.

        • @ArcticDaggerOP
          link
          17 months ago

          Ah okay, det overrasker mig måske lidt. Jeg er dog langtfra fodboldperson, så jeg har ikke den store referenceramme 😅