• @ArcticDaggerOP
    link
    57 months ago

    Fra artiklen:

    Vi foretog et eksperiment, hvor vi viste højdepunkter fra henholdsvis mænds og kvinders professionelle fodboldkampe for mere end 600 forsøgsdeltagere.

    Vi bad gruppen, som bestod af 55 procent mænd og 45 procent kvinder, om at se 10 videoer og derefter vurdere spillernes præstationer i løbet af de målscorende kampe på en skala fra 1 til 5.

    I kontrolgruppen så og evaluerede forsøgsdeltagerne uredigerede videoer. For forsøgsgruppen slørede vi spillernes køn, hvilket gjorde det umuligt for deltagerne at skelne mændene fra kvinderne.

    Det gjorde vi ved at omhyggeligt gennemgå hvert eneste billede i hver video samt et program, som kunne sløre kroppene.

    Deltagere, der så de uredigerede højdepunkter, vurderede målene scoret af mænd betydeligt højere. Forskellen fordampede dog, når deltagerne, der så de redigerede videoer, ikke vidste, om de så mænd eller kvinder spille.

    Resultaterne holdt selv efter kontrol for demografi og uanset om de foretrak herre- eller damefodbold, og hvor ofte de så fodbold.

    Det er vanskeligt præcis at kvantificere effekten af denne bias, og disse typer eksperimenter har flere begrænsninger, som for eksempel fokus på højdepunkter og selve sløringen, der forhindrer os i at drage endelige konklusioner.

    Gender information and perceived quality: An experiment with professional soccer performance