• UnderbroenOP
    link
    fedilink
    arrow-up
    4
    ·
    10 months ago

    Altså jeg kan godt se, at uddelingen af midlerne her, er en del af en større tendens med vennetjenester og lignende, men samtidig har jeg lidt svært ved for alvor at blive fortørnet over uddelingen af 82 mio. til 36 projekter, hvoraf de fleste sikkert har god brug for dem (og gør god brug af dem).

    • Grippler
      link
      fedilink
      arrow-up
      8
      ·
      edit-2
      10 months ago

      Jeg ser det derimod som et kæmpe problem for vores demokrati, at politikere uddeler vennetjenester på den måde. Det underminerer fuldstændig troværdigheden og tilliden til det, når politikere forfordeler projekter der ikke har adgang til dem på samme måde som projekter de har en relation til. Det er et ulækkert magtmisbrug, som forværres af at det gøres med skattekroner.

      Jeg er enig med dig i, at det sikkert er nogle fine projekter der får pengene og som sikkert nok også kan bruge dem godt. Jeg har ikke et problem med at de har fået dem, kun hvordan/hvorfor de har fået dem i stedet for nogle andre projekter som sikkert er mindst lige så værdige.

      • UnderbroenOP
        link
        fedilink
        arrow-up
        2
        ·
        10 months ago

        Jeg er helt enig, Jeg ville da også ønske at det var anderledes. Men samtidig tænker jeg at det på skalaen af low-key korruption er lidt lavt. Det er ikke kvotekonger eller Aalborg Portland.

        • Grippler
          link
          fedilink
          arrow-up
          5
          ·
          edit-2
          10 months ago

          Nej lige i den her situation er det ikke så galt. Men det vidner jo nok desværre om en mere generel tilgang til, hvordan de forvalter deres magtposition. De er jo tydeligvis ikke principielt imod korruption i hvad de foretager sig, for så havde de jo ikke gjort det. Lige præcist derfor kan sådan nogle relativt milde sager stadig få mig op af stolen, for det viser (igen igen) den foragt for lov og retfærdighed som folk i magtpositioner alt for ofte har, hvis de kan få noget ud af det.

  • UnderbroenOP
    link
    fedilink
    arrow-up
    1
    ·
    10 months ago

    Referat af teksten: I forbindelse med præsentationen af årets finanslovsaftale i Folketinget har 11 ud af de 12 partier forhandlet om en pulje på 900 millioner kroner. Af disse midler er 82 millioner kroner blevet tildelt 36 lokale initiativer landet over. Blandt de begunstigede er Kokkelandsholdet, der har fået 1,5 millioner kroner. Morten Juul Andersen, direktør for Kokkelandsholdet, blev overrasket over nyheden og fortalte, at det har været resultatet af mange års møder med ministre, lobbyarbejde og støtte fra organisationer som Horesta. Pengene skal bruges til træning af de seks landshold, herunder juniorlandsholdet, der skal deltage i OL i Stuttgart, og konditorlandsholdet, der skal til EM i Paris.

    Nordkraft Big Band har også modtaget to millioner kroner på finansloven, og ifølge bandets manager og trommeslager, Peter Lund Paulsen, er pengene afgørende for at opretholde deres aktiviteter og formidle jazz- og bigbandmusik til børn og unge. Politikere fra Nordjylland, herunder Torsten Schack fra Venstre og Mohammad Rona fra Moderaterne, har kæmpet for at få støtte til Nordkraft Big Band.

    Thin Blue Line, en organisation der støtter politifolk, der er kommet til skade i tjeneste, har fået fem millioner kroner to år i træk på finansloven. Formanden, Allan Beier, ser pengene som en anerkendelse af deres arbejde og fortæller, at midlerne vil blive brugt til at afdække mørketal inden for syge betjente, udvide aktiviteterne til Grønland og Færøerne samt etablere et behandlingstilbudskorps for tidligere politibetjente. Beier påpeger, at de har gjort meget for at fremhæve betjentenes behov og uligheden mellem forsvarsveteraner og politiets veteraner. Han benægter dog at have brugt sit politiske engagement som folketingskandidat for Konservative til at påvirke Thin Blue Lines placering på finansloven.