• @RedFoxDKOP
    link
    141 year ago

    Må sige at jeg har også oplevet denne “aggressivt”, da jeg skulle hjælpe ved en afspærring til et sports event.

    Heldigvis smed ingen noget efter os, men den psykiske terror var tung hængende. Vi havde også en billist, som flere gange kørte forbi stoppet midt i det hele (og blokerer for andre) for så at råbe ting efter os, også køre væk i høj hastighed.

    Fatter ikke folk har så lidt tålmodighed, når de sidder bag et rat, at man næsten bliver nød til at havde politiet stående ved noget, som ændre vejforløbet og der står mennesker ved det

    • @dolle
      link
      91 year ago

      Jeg forstår det virkelig heller ikke. Hvad er det lige der går gennem hovedet på folk der opfører sig sådan, og hvad råber de? “Fuck dig for at reparere vejbanen”?.

      Vejvrede er tilsyneladende et stigende problem på tværs af lande, og jeg undrer mig over hvad den underliggende årsag er. Er folk generelt bare mere pressede end tidligere, og lader det derfor gå ud over deres medmennesker?

      • @RedFoxDKOP
        link
        61 year ago

        Jeg mistænker det er en blanding af den anden del, som jeg siger i denne kommentar om travlhed, samt vi er blev mere og mere et “Mig, mig, mig” samfund fremfor et fællesskabs orienteret samfund.

        Derudover så synes jeg også der hersker lidt en overbevisning, blandt flere bilister, at de ejer vejene, da de betaler for dem. Derfor må ingen andre bruge dem eller ændre på forløbet.

    • @VonReposti
      link
      91 year ago

      Måske vi kan udvide vanvidskørsel til også at omfatte aggressivitet og verbale overfald. Jeg ser absolut ingen grund til at opføre sig som en psykopat i trafikken.

      • @RedFoxDKOP
        link
        31 year ago

        Kunne være rart, men måske også vi, som samfund, skal sige fra overfor sådan en adfærd.

        Da jeg stod den dag, var det sjældent bilisterne var alene i billerne, men de sagde intet til førens adfærd

        • @DaKoTa
          link
          41 year ago

          Jeg tænker at man passagerer bliver forskrækket over chaufførens adfærd, eller måske intimideret og ikke ønsker den vrede rettet mod dem selv

          • @RedFoxDKOP
            link
            11 year ago

            Selvfølgelige, men som jeg skriver i denne kommentar, så ville jeg da lidt håbe folk ville reagere, når en snakker om at køre folk ned

        • @W4RL0CK
          link
          21 year ago

          Afhængig af ens relation til føreren, så kan jeg måske godt forstå, at man er tilbageholdende. Man kan jo typisk ikke gøre særlig meget som passager, hvis føreren vælger at gøre noget vanvittigt, men konsekvenserne kan ramme alle i bilen.

          • @RedFoxDKOP
            link
            21 year ago

            Selvfølgelig, men når kommentar som “Jeg ville anbefalede dig at lige træde et skridt tilbage (jeg stod ved vinduet) fordi nu køre jeg lige ud (igennem vores afspærring og ind hvor der køre folk på racer cykler) og hvis i ville stoppe mig, så må i ringe til politiet”.

            Det kan godt være det bare er mig, men når en person man kender, tydelig og åben snakker om at han er klar til køre folk ned, så ville jeg da håbe nogle ville sige noget…

            • @W4RL0CK
              link
              31 year ago

              Okay, det lyder godt nok også vildt… Jeg har heldigvis aldrig oplevet noget lignende, men vil da håbe, at jeg selv vil have mod til at sige fra i sådan en situation.

              • @RedFoxDKOP
                link
                51 year ago

                Det værste er næsten, at det sket ikke en gang, men to gang på de 4 timer jeg stod der.

                Da jeg endelig kunne tage hen til hvor jeg rigtigt skulle havde været (hjulpet med målstrengen) brød jeg simpelhed sammen, efter hele den oplevelse.

                Hvad jeg kunne høre fra de andre punkter, så var vi (eventet) blev politianmeldt for ulovligt afspærring af vejen (eventet og ruten var godkendt af kommunen, som også var medarrangører), samt vi måtte politianmeldte flere for forsøg på at køre vores folk ned (en af gange var det en lastbil).

                Lad os bare sige, jeg har fået en bedre forståelse for hvorfor flere københavner gerne ville havde billerne ud af byen, hvis de bare oplevet 1% af hvad jeg oplevet den dag…