Én ud af otte danskere viser tegn på ensomhed. Det var en af konklusionerne i rapporten “Danskernes Sundhed - Den Nationale Sundhedsprofil 2021”. Ifølge Sundhedsstyrelsens estimat har ensomhed samfundsøkonomiske omkostninger på mere end syv milliarder kroner om året. Og der er et stort behov for at bekæmpe ensomhed, fortæller Anders Ladekarl, generalsekretær i Røde Kors. - Der er brug for en ensomhedsstrategi, fordi der er over 600.000 danskere, som er ensomme, og mange af dem er svært ensomme.

  • @RedFoxDK
    link
    91 year ago

    Jeg synes det er på ingen måder overraskende, at ensomheden er stigende, da vi lige er kommet ud af 2 års med corona nedlukninger, vores kultur/sociale normer gøre vi er meget tilbageholdende overfor “fremmed”, samt hele kulturen på sociale medier med følger og “havde det perfekt liv”.

    Derudover så skal vi måske også tænkt, at vi som samfund, skal lære at stoppe lidt op og reflektere over hvad giver meningen for os. Det lyder måske meget Christiania-agtigt, men det skal ses som i de sidste 20 år, har vi jo nærmest skabe vores samfund til at havde travlt hele tiden. Den her travlhed gøre også vi ofte ikke har tid til at dyrke fælleskaber, venskaber og lignede, da vi skal jagte de forskellige “generelle mål” i liv så hurtigt som muligt