Én ud af otte danskere viser tegn på ensomhed. Det var en af konklusionerne i rapporten “Danskernes Sundhed - Den Nationale Sundhedsprofil 2021”. Ifølge Sundhedsstyrelsens estimat har ensomhed samfundsøkonomiske omkostninger på mere end syv milliarder kroner om året. Og der er et stort behov for at bekæmpe ensomhed, fortæller Anders Ladekarl, generalsekretær i Røde Kors. - Der er brug for en ensomhedsstrategi, fordi der er over 600.000 danskere, som er ensomme, og mange af dem er svært ensomme.

  • @SorteKaninMA
    link
    9
    edit-2
    1 year ago

    Ifølge Sundhedsstyrelsens estimat har ensomhed samfundsøkonomiske omkostninger på mere end syv milliarder kroner om året.

    Sjovt som man selv med noget så universelt dårligt som ensomhed er nødt til at opgøre det i kroner og øre for at vise hvor dårligt det er.

    Det er så sørgeligt og vi ved jo alle godt hvorfor. Sociale medier burde hedde asociale medier.

    PS: næste gang så post sådan noget til /c/nyheder :)

    • @dybber
      link
      41 year ago

      Ellers var det jo ikke rigtig vigtigt…

      Spøg til side, så tror jeg faktisk det er en god ting at prøve at sætte værdi på den slags bløde ting, for at de kan komme med i finansministeriets regnemodeller og indsatser der kan mindske gøre noget for dem kan blive prioriteret.

    • @UnderbroenOP
      link
      31 year ago

      Helt enig, det er trist, at ensomhed i sig selv ikke er nok, men skal gøres op i penge.

      Jeg tror kun de sociale medier er en del af det. Jeg kan godt føle mig ensom-ish i øjeblikket efter et årti på farten og nu med små børn. Det er svært at få set venner og holde fast i dem. Sociale medier hjælper i det store hele med at holde kontakten, selvom det er en trist substitut.

      Modtaget, jeg poster på nyheder næste gang, men ville det ikke virke bedre hvis man starter med ét meget aktivt dansk forum og siden deler det op når aktivitetsniveauet er højere?

      • @SorteKaninMA
        link
        61 year ago

        Det er mest fordi nyheder næsten er det eneste der bliver postet. Så hvis der er brugere der ikke vil se nyheder men gerne vil se alt det andet, så hjælper det på det. Det er bare så det ikke dominerer det hele. Feddit.dk er ikke kun for nyheder :)

        • @UnderbroenOP
          link
          21 year ago

          Det giver virkelig god mening - det vil jeg gøre fremover, så det ikke sander til med nyheder.

      • Limfjorden
        link
        21 year ago

        Når du poster på c/nyheder kan man også se det når man kigger på feddit.dk som helhed. fordi feddit.dk er så lille som det er fungerer det derfor mere som en kategorisering af pælen end et faktisk andet forum:)

        • @UnderbroenOP
          link
          11 year ago

          Ah kool, tak for information - jeg poster den slags på nyheder fremover!

  • @RedFoxDK
    link
    91 year ago

    Jeg synes det er på ingen måder overraskende, at ensomheden er stigende, da vi lige er kommet ud af 2 års med corona nedlukninger, vores kultur/sociale normer gøre vi er meget tilbageholdende overfor “fremmed”, samt hele kulturen på sociale medier med følger og “havde det perfekt liv”.

    Derudover så skal vi måske også tænkt, at vi som samfund, skal lære at stoppe lidt op og reflektere over hvad giver meningen for os. Det lyder måske meget Christiania-agtigt, men det skal ses som i de sidste 20 år, har vi jo nærmest skabe vores samfund til at havde travlt hele tiden. Den her travlhed gøre også vi ofte ikke har tid til at dyrke fælleskaber, venskaber og lignede, da vi skal jagte de forskellige “generelle mål” i liv så hurtigt som muligt