• @UnderbroenOP
  link
  57 months ago

  Referat af teksten: Regeringen i Danmark planlægger at intensivere den grønne omstilling ved at etablere et nyt regeringsudvalg kaldet Grønt Udvalg. Finansminister Nicolai Wammen vil være formand for udvalget, der også vil inkludere to partiledere og andre nøglefigurer som Moderaternes partileder, udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen, og Venstres formand, økonomi- og forsvarsminister Troels Lund Poulsen. Dette udvalg erstatter det tidligere Grøn Omstilling-udvalg, der blev oprettet af den tidligere rene S-regering i 2019.

  Finansministeren understreger behovet for at fremskynde processerne for at implementere klimabeslutninger og opfylde målsætninger som at opstille vindmøller hurtigere. Den grønne omstilling anses som en afgørende opgave på grund af klimakrisen og de ekstreme vejrforhold oplevet, herunder skovbrande og oversvømmelser.

  Udvalget vil fokusere på at koordinere og fremskynde implementeringen af klimatiltag, og finansministeren påpeger, at den grønne omstilling nu også har en økonomisk og sikkerhedspolitisk dimension. Klimaminister Lars Aagaard tilføjer, at den grønne omstilling er en kompleks udfordring, der kræver betydelige investeringer, og det nye udvalg vil tage højde for økonomiske og komplekse aspekter.

  Desuden diskuteres udfordringer i forbindelse med at opstille flere vindmøller, hvor der nævnes eksempler på forsinkelser på grund af dyrebeskyttelsesproblemer som flagermus og trækfugle. Regeringen overvejer at ændre reglerne, herunder naturbeskyttelsesregler og klageprocedurer, for at fremme den grønne omstilling og imødegå udfordringer med klager over projekter. Klimaministeren indikerer, at regeringen vil respektere EU-reglerne om dyre- og naturbeskyttelse, men der åbnes også for justeringer for at fremskynde processerne og sikre mere effektiv behandling af klagemål.

  • @ArcticDagger
   link
   57 months ago

   Det lyder jo umiddelbart som en fin ting, men mon ikke det bare bliver syltekrukke 2.0

   • @UnderbroenOP
    link
    47 months ago

    Alt andet ville overraske mig såre. Mon ikke det er Hákarl snarere end en syltekrukke? Jeg mener, der kan godt komme noget lækkert ud af en syltekrukke…