Min 4-årige har tegnet en tegning af en kattedreng som har fået 2 medaljer for at “kæmpe mod 10.000 kineserbørn - og vinde!”.

Er min datter racist nu?

  • @drkt
    link
    6
    edit-2
    5 months ago

    deleted by creator

  • @SorteKaninMA
    link
    57 months ago

    lol

    Nu har jeg ikke selv børn men min umiddelbare tanke er at alle småbørn er racister - jeg tror desværre det er en tendens vi får fra naturens side som man skal aflære efterhånden som man vokser op.

    • @Underbroen
      link
      37 months ago

      Baseret på mine egne to små anekdotiske beviser er vi født uden at tænke over den slags forskelle. Vi bliver først racister når vi opdager forskellene (læs: når de bliver italesat positivt eller negativt af voksne eller større børn). Jeg gætter på skolealderen er der for alvor tager fart.

      Min 4 årige kunne godt finde på at slås mod kineserbørn, men jeg er ikke sikker på, han vil vide hvad det betyder “racemæssigt” betyder.

      • @SorteKaninMA
        link
        17 months ago

        “Racist” er måske også det forkerte ord. Det er heller ikke fordi jeg har endegyldigt bevis for det og jeg er ikke ekspert. Men jeg tror vi fra naturens side har en tendens til xenofobi.

        Det er ikke så overraskende. Mennesket er på toppen af fødekæden. Hvad har historisk (og forhistorisk) været den største trussel? Andre mennesker, især fremmede mennesker. Men det er en fare som vores primathjerne vurderer alt for højt i nutiden og som desværre leder til racisme og intolerance og den slags.

    • @KlorofylM
      link
      17 months ago

      Mine unger har nu aldrig tillagt mennesker med anden hudfarve end hvid nogen særlig betydning. Andet end at de fx kommer fra Afrika eller Indien. Men et eller andet sted tror jeg du har ret. Det har gennem tiden været essentielt for ens overlevelse at være yderst skeptisk overfor andre grupper, da krig og ødelæggelse altid har været et vilkår for kampen om ressourcerne ( måske på nær da landbruget blev opfundet ).

      Så pointen er måske er børn ikke skal lære at mennesker med en anden race skal ses som en anden gruppe.

      Vi har dog læst både Tom sawyer og huckle berry finn af Mark Twain, hvor i ordet neger optræder sindsygt mange gange. Så nu bruger de desværre ordet uden rigtig at forstå at resten af verden ikke bryder sig om det. Og min lille datter på 5 år tror vi har akvariet fuld af neger-fisk. ( Neon-fisk ).

  • @nilaus@lemmy.world
    link
    fedilink
    57 months ago

    Hahahaha jeg tror din datter er et barn. Men måske er det en god ide at snakke med hende om hvordan man respekterer andre mennesker og kulturer? Sådan lidt almen dannelse og opdragelse?

  • @Underbroen
    link
    37 months ago

    Uden tvivl! Katte kan jo ikke være drenge, det er en helt forskruet raceopfattelse hun har!

  • @MummifiedClient5000
    link
    dansk
    27 months ago

    Din datter er jo kun en del af problemet her. Den samtale vi virkelig bør tage handler om den strukturelle racisme der understøtter en organisation der uddeler medaljer for at nedkæmpe kineserbørn.

    • @EvilCartyenOP
      link
      27 months ago

      På den anden side, så er det jo rart at vide at hendes hoved er det rigtige sted hvis nu 3. verdenskrig bryder ud og det bliver nødvendigt at kæmpe mod 10.000 kineserbørn…

      • @MummifiedClient5000
        link
        dansk
        27 months ago

        Altså, vi er jo selvfølgelig allesammen klar til at tage den kamp hvis det bliver nødvendigt. Det er bare lidt mærkeligt med medaljerne og især fordi det er akkurat 2 medaljer for 10.000 besejringer. Er det så en medalje ved hver 5.000 og blev kattedrengen måske træt af dræbe, men var så tæt på medalje nummer 2 at han alligevel hellere lige ville krydse 10.000 før han trak sig tilbage?

        Eller var det mere en slags gladiator-scenarie hvor de sendte bølger af børn ind i en arena for at møde deres nederlag?

        • @EvilCartyenOP
          link
          27 months ago

          Jamen der er en god forklaring på medaljerne; den ene var for at være modig nok til at gå igang, den anden var for at gøre det færdigt. Det giver jo på en eller anden måde mening.